Norris neemt het op voor Mazepin: "Ga je Mick nu ook 'haten'?"

Meerdere F1-prominenten hebben Haas F1-coureur Nikita Mazepin een hart onder de riem gestoken. Onder hen zijn de voormalig manager van Kevin Magnussen en McLaren-coureur Lando Norris.

Norris neemt het op voor Mazepin: "Ga je Mick nu ook 'haten'?"
© Haas F1 | Nikita Mazepin paste in februari 2021 een F1-stoeltje in Banbury (GB).

Nikita Mazepin zorgde voor heel wat reuring nadat hij in december 2020 over de schreef ging. De jonge Rus betaste een jonge vrouw en plaatste die video op sociale media, niet wetende wat hiervan de gevolgen zouden zijn.

Tijdens zijn eerste race in Bahrein spinde de Russische Haas-coureur en keerde achter op een scooter terug in de paddock. Er werd ruimschoots gelachen om de uitvalbeurt van Mazepin, maar er zijn meerdere mensen die dat onterecht vinden.

Ralf Schumacher waarschuwde zijn neef Mick, al voor de seizoensopener, voor zijn Russische teamgenoot. Schumacher stelde dat Moskoviet zeker geen watje is. "Hij heeft niet alleen een rijke vader. Hij is ook zeker zeer getalenteerd", aldus Ralf Schumacher.

Jesper Carlsen, voormalig manager van Kevin Magnussen, die de zaken behartigt door Nikita Mazepin is ook zeer te spreken over zijn protegé. De Deen bestempelt Mazepin als een 'heel goede kerel'. "Hij is ook een zeer snelle coureur", voegt Carlsen tegenover de Deense krant BT toe.

De Deen voorspelt ook een lastig seizoen voor Haas F1 en zegt: "In zekere zin ben ik blij dat Kevin [Magnussen] dit jaar niet in een van de auto's zit, want het is duidelijk dat Haas nu alleen inzet op 2022", aldus Carlsen, die ook toegeeft dat Haas het zonder het nieuwe sponsorgeld niet overleefd had. "Ik denk dat ze het zonder die sponsor niet gered hadden."

Niet alleen Mazepin spinde in de eerste race van 2021. Ook zijn teamgenoot Mick Schumacher ging in de rondte, ook al kon de Duitser doorrijden. Lando Norris verdedigde Mazepin door op zijn Twitch-kanaal te zeggen: "Ga je Mick nu ook 'haten' omdat hij spinde?"

De reputatie van Nikita Mazepin zal grotendeels afhangen van de prestaties op de baan. Want op sociale media kan de jonge Rus niet veel meer goed doen en datzelfde geldt voor Haas F1. Ook de Amerikaanse renstal krijgt het sinds december 2020 voortdurend voor de kiezen op onder andere Twitter.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Haas F1Jesper CarlsenLando NorrisNikita MazepinRalf Schumacher
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.