VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Norris en Sainz mogen tegen elkaar racen, "totdat ze crashen"

Norris en Sainz mogen tegen elkaar racen, "totdat ze crashen"
© McLaren F1

Na de podiumplek van Lando Norris en de vijfde plek van Carlos Sainz gaat het McLaren weer voor de wind. Het eerste podium van 2020 is binnen en de Britse formatie kijkt uit naar de volgende podiumnotering.

Met de vooruitstrevende resultaten in het verschiet wordt de kans steeds groter dat Lando Norris en Carlos Sainz elkaar tegen komen op de baan. Het rijderspaar van de Britse formatie gaan op en naast de baan zeer vriendschappelijk met elkaar om. Maar wat gebeurt er als het om podiums gaat? Blijven ze de vriendschap dan trouw of gaan ze met het mes tussen de tanden elkaar te lijf, met alle risico's van dien?

Wat Andreas Seidl betreft is het allemaal glashelder bij McLaren. Norris en Sainz knokten met elkaar om de vierde plek in de slotfase van de Oostenrijkse Grand Prix. De McLaren-teambaas zegt dat de renstal uit Woking er een duidelijk filosofie op na houdt.

"Onze filosofie is dat we ze tegen elkaar laten racen totdat ze crashen", legt Seidl uit. De Duitser legt uit dat het belangrijk is, vooral aan het begin van het seizoen, om je er als team niet mee te bemoeien. "Ik heb veel vertrouwen in Carlos en Lando", aldus Seidl.

Er is altijd een risico dat twee teamgenoten met elkaar de strijd aanbinden. Desondanks was het de beste aanpak van het team om de coureurs daarin de vrije hand te geven. "Ik ben erg blij met hoe ze het [op zondag] op de baan met elkaar hebben opgelost", besluit Seidl.

Uiteindelijk kwamen de McLaren-coureurs als vierde en vijfde over de eindstreep. Door de tijdstraf van Lewis Hamilton profiteerde Lando Norris hiervan, door de laatste podiumplek te claimen. Sainz bleef vijfde en streek 10 punten op.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.