VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Ferrari zegt nogmaals 'Nee!' tegen komst Max Verstappen

Ferrari zegt nogmaals 'Nee!' tegen komst Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Je zou verwachten dat ieder team om de diensten van Max Verstappen staat te springen, maar dat geldt niet voor Scuderia Ferrari. Zo maakt Mattia Binotto duidelijk tegenover Gazzetta dello Sport: "Het zou erg moeilijk worden."

Max Verstappen scoorde dan niet echt geweldig in de laatste twee Europese Grands Prix, maar dat neemt niet weg dat de meeste teams kwijlen bij de gedachten de Nederlander in dienst te hebben. Maar volgens Gazzetta dello Sport is dat niet het geval bij Ferrari, het team waar veel Nederlandse autosportfans Verstappen graag zouden zien rijden.

Ferrari laat via teambaas Mattia Binotto een duidelijk "Nee!" horen. De komst van Max Verstappen zou de dynamiek bij de Scuderia te veel verstoren. Het team uit Maranello richt al hun pijlen op de nieuwe sensatie van de Formule 1, Charles Leclerc.

Mattia geeft de voorkeur aan de werkwijze van Mercedes AMG F1, waarbij Lewis Hamilton de duidelijke nummer één is en Valtteri Bottas de tweede viool speelt. "Om het kampioenschap te winnen heb je een nummer één en een nummer twee nodig", aldus Binotto.

Motorsport-Total vraagt zich toch af: "Wie is bij Ferrari de Lewis Hamilton en wie is de Valtteri Bottas?"

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.