Ferrari zegt nogmaals 'Nee!' tegen komst Max Verstappen

Je zou verwachten dat ieder team om de diensten van Max Verstappen staat te springen, maar dat geldt niet voor Scuderia Ferrari. Zo maakt Mattia Binotto duidelijk tegenover Gazzetta dello Sport: "Het zou erg moeilijk worden."

Ferrari zegt nogmaals 'Nee!' tegen komst Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen scoorde dan niet echt geweldig in de laatste twee Europese Grands Prix, maar dat neemt niet weg dat de meeste teams kwijlen bij de gedachten de Nederlander in dienst te hebben. Maar volgens Gazzetta dello Sport is dat niet het geval bij Ferrari, het team waar veel Nederlandse autosportfans Verstappen graag zouden zien rijden.

Ferrari laat via teambaas Mattia Binotto een duidelijk "Nee!" horen. De komst van Max Verstappen zou de dynamiek bij de Scuderia te veel verstoren. Het team uit Maranello richt al hun pijlen op de nieuwe sensatie van de Formule 1, Charles Leclerc.

Mattia geeft de voorkeur aan de werkwijze van Mercedes AMG F1, waarbij Lewis Hamilton de duidelijke nummer één is en Valtteri Bottas de tweede viool speelt. "Om het kampioenschap te winnen heb je een nummer één en een nummer twee nodig", aldus Binotto.

Motorsport-Total vraagt zich toch af: "Wie is bij Ferrari de Lewis Hamilton en wie is de Valtteri Bottas?"

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.