Ferrari zegt nogmaals 'Nee!' tegen komst Max Verstappen

Je zou verwachten dat ieder team om de diensten van Max Verstappen staat te springen, maar dat geldt niet voor Scuderia Ferrari. Zo maakt Mattia Binotto duidelijk tegenover Gazzetta dello Sport: "Het zou erg moeilijk worden."

Ferrari zegt nogmaals 'Nee!' tegen komst Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen scoorde dan niet echt geweldig in de laatste twee Europese Grands Prix, maar dat neemt niet weg dat de meeste teams kwijlen bij de gedachten de Nederlander in dienst te hebben. Maar volgens Gazzetta dello Sport is dat niet het geval bij Ferrari, het team waar veel Nederlandse autosportfans Verstappen graag zouden zien rijden.

Ferrari laat via teambaas Mattia Binotto een duidelijk "Nee!" horen. De komst van Max Verstappen zou de dynamiek bij de Scuderia te veel verstoren. Het team uit Maranello richt al hun pijlen op de nieuwe sensatie van de Formule 1, Charles Leclerc.

Mattia geeft de voorkeur aan de werkwijze van Mercedes AMG F1, waarbij Lewis Hamilton de duidelijke nummer één is en Valtteri Bottas de tweede viool speelt. "Om het kampioenschap te winnen heb je een nummer één en een nummer twee nodig", aldus Binotto.

Motorsport-Total vraagt zich toch af: "Wie is bij Ferrari de Lewis Hamilton en wie is de Valtteri Bottas?"Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race