Nieuwe versnellingsbak voor Verstappen, geen gridstraf

Max Verstappen krijgt dit weekend een nieuwe versnellingsbak, maar hij krijgt daarvoor geen gridstraf. Max Verstappen is een van de vijf coureurs die een nieuwe versnellingsbak krijgen.

Nieuwe versnellingsbak voor Verstappen, geen gridstraf
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens het GP-weekend in Mexico zijn er vijf coureurs die een nieuwe versnellingsbak in gebruik nemen. Het gaat om Max Verstappen, Valtteri Bottas, Lance Stroll, Kevin Magnussen en Robert Kubica. Geen van de heren krijgt hiervoor een gridstraf

De coureurs moeten volgens de reglementen tenminste zes opeenvolgende races met een versnellingsbak doen. Gebruiken ze toch een nieuwe versnellingsbak, dan volgt daarop een gridstraf van vijf posities. Maar geen van de vijf coureurs krijgt dit weekend een gridstraf, omdat ze allemaal aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Zo krijgen Valtteri Bottas en Lance Stroll een nieuwe versnellingsbak, die al zes opeenvolgende races hebben gebruikt.

Er zijn enkele uitzonderingen waar men zich op kan beroepen. Zo kan Red Bull Racing en Max Verstappen zonder gevolgen een nieuwe bak laten monteren, omdat de Nederlander in de vorige race, GP Japan, is uitgevallen.

Weer een andere uitzondering is van toepassing voor Kevin Magnussen en Robert Kubica. Beiden crashten in de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan en waren genoodzaakt om een reserve-bak in gebruik te nemen. Hiervoor werd het duo al in Japan beloond met een gridstraf. Nu is de regel zo dat ze voor de opvolgende Grand Prix (Mexico), zonder gridstraf een splinternieuwe versnellingsbak in gebruik mogen nemen.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Abu Dhabi (VAE)
vrijdag 29 november 2019
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 30 november 2019
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 01 december 2019
14:10 - 16:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.