Nieuwe versnellingsbak voor Verstappen, geen gridstraf

Nieuwe versnellingsbak voor Verstappen, geen gridstraf
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen krijgt dit weekend een nieuwe versnellingsbak, maar hij krijgt daarvoor geen gridstraf. Max Verstappen is een van de vijf coureurs die een nieuwe versnellingsbak krijgen.

Tijdens het GP-weekend in Mexico zijn er vijf coureurs die een nieuwe versnellingsbak in gebruik nemen. Het gaat om Max Verstappen, Valtteri Bottas, Lance Stroll, Kevin Magnussen en Robert Kubica. Geen van de heren krijgt hiervoor een gridstraf

De coureurs moeten volgens de reglementen tenminste zes opeenvolgende races met een versnellingsbak doen. Gebruiken ze toch een nieuwe versnellingsbak, dan volgt daarop een gridstraf van vijf posities. Maar geen van de vijf coureurs krijgt dit weekend een gridstraf, omdat ze allemaal aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Zo krijgen Valtteri Bottas en Lance Stroll een nieuwe versnellingsbak, die al zes opeenvolgende races hebben gebruikt.

Er zijn enkele uitzonderingen waar men zich op kan beroepen. Zo kan Red Bull Racing en Max Verstappen zonder gevolgen een nieuwe bak laten monteren, omdat de Nederlander in de vorige race, GP Japan, is uitgevallen.

Weer een andere uitzondering is van toepassing voor Kevin Magnussen en Robert Kubica. Beiden crashten in de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan en waren genoodzaakt om een reserve-bak in gebruik te nemen. Hiervoor werd het duo al in Japan beloond met een gridstraf. Nu is de regel zo dat ze voor de opvolgende Grand Prix (Mexico), zonder gridstraf een splinternieuwe versnellingsbak in gebruik mogen nemen.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.