Nieuwe krachtbron voor Daniel Ricciardo, hij start vanaf P20

Renault heeft er voor gekozen om Daniel Ricciardo van een compleet nieuwe krachtbron te voorzien. Het gaat naar verluidt om een krachtbron met dezelfde specificaties als dat hij eerder gebruikte, dus geen upgrade.

Nieuwe krachtbron voor Daniel Ricciardo, hij start vanaf P20
© Renault F1

Renault heeft bij de Renault R.S.19 met startnummer 3 de volgende componenten gewisseld. Een vierde ICE (internal combustion engine: verbrandingsmotor), een vierde TC (turbo charger), een vierde MGU-H(motor generator unit heat), een derde MGU-K (motor generator unit kinetic), een derde ES (energie opslag) en een derde CE (control electronics).

Dit heeft een grote gridstraf tot gevolg, maar omdat Ricciardo toch al als achttiende op de grid stond gaat hij slechts twee plekken achteruit. Ricciardo start zondagmiddag om 15:10 uur vanaf P20 en dus als laatste.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister