Nieuwe klasgenoten voor de gevestigde orde in de Formule 1

Het seizoen 2019 staat op het punt van beginnen en er zijn zoals ieder jaar andere gezichten bij de verschillende F1-teams, maar ook nieuwe gezichten in de Formule 1 als sport.

Nieuwe klasgenoten voor de gevestigde orde in de Formule 1

Dit jaar verwelkomen we George Russell, Lando Norris en Alexander Albon. En dat is dan meteen de top drie uit het F2-kampioenschap 2018. Nyck de Vries werd vierde en blijft ook in 2019 in de F2 rijden.

George Russell - 21 jaar (Williams F1)

George Russell is een 21-jarige Brit die vorig jaar met overmacht het F2-kampioenschap 2018 op zijn naam zette. De Mercedes-junior werd aangesteld als vaste waarde voor het Williams F1-team. Naast oud gediende Robert Kubica zal de jonge Brit trachten de oud kampioenen weer naar voren in het veld te brengen. Of dat gaat lukken is nog even de vraag, want de Britse formatie heeft een zeer matige start gehad tijdens de wintertests.

Lando Norris - 20 jaar (McLaren F1)

Lando Norris is een 20-jarige Brit. Hij werd in 2018 tweede in het F2-kampioenschap. Nadat Norris in 2017 het Europese F3-kampioenschap op z'n naam zette promoveerde de jonge Brit met het Carlin-team naar de F2. Ook Lando Norris heeft een uitdaging op z'n bord gekregen. McLaren F1 heeft de jonge Brit aangesteld als rookie naast Carlos Sainz jr. Ook al kenden McLaren goede wintertests mee, ook zij willen uit de achterhoede richting het podium en dat is geen eenvoudige opgave.

Alexander Albon - 22 jaar (Toro Rosso)

De nummer drie uit het F2-kampioenschap 2018 heet Alexander Albon. De Thais-Britse coureur sloot zijn F2-kampioenschap 2018 als derde af. Ondanks met drie overwinningen meer dan collega Lando Norris moest de 22-jarige coureur genoegen nemen met de derde plek. Nadat Albon in 2012 deel uitmaakte van de Red Bull-junioren keert hij terug als vaste waarde van Scuderia Toro Rosso. Zijn teamgenoot is ook al weer een oude rot in het vak, Daniil Kvyat.

Antonio Giovinazzi

Naast de rookies keren er ook drie coureurs terug naar de Formule 1. De man met de minste kilometers is Antonio Giovinazzi. De Italiaan zal naast Kimi Räikkönen de eer voor Alfa Romeo Racing (voorheen Sauber F1) hoog gaan houden. Giovinazzi reed in 2017 twee keer een Formule 1-race als invaller voor Pascal Wehrlein. In Australië werd de Italiaans 12e en in China viel de Italiaan uit.

Daniil Kvyat

Daniil Kvyat is een naam die we 74 keer terug kunnen vinden in de uitslagen van de Formule 1. Na een bijzondere wending van zijn carriere, waar hij in 2018 als ontwikkelingscoureur bij Ferrari te werk werd gesteld, keert Kvyat dit jaar terug bij Toro Rosso waar het in 2014 allemaal begon. Daniil Kvyat scoorde in 74 races 2 podiums en 133 WK-punten.

Robert Kubica

Robert Kubica keert na ruim acht jaar terug in de Formule 1. Zijn laatste race reed de 34-jarige Pool op zondag 14 november 2010. Hij sloot toen de Grand Prix van Abu Dhabi als vijfde af. Op 6 februari 2011, Kubica had een deal voor 2011 met Renault Sport F1, raakte Kubica zwaargewond aan zijn rechterhand tijdens de openingsproef van de Rally van Andorra. Nadat bleek dat er niet geamputeerd hoefde te worden, leek een vervolg in de Formule 1 haast onmogelijk. Ruim acht jaar na zijn laatste optreden laat Robert Kubica zien dat een terugkeer naar de F1 toch mogelijk is geweest.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.