VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Nieuwe Honda F1-motor voor Verstappen en Albon

Nieuwe Honda F1-motor voor Verstappen en Albon
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De start van het Formule 1-seizoen is na vier maanden uitstel aanstaande. Volgende week begint het eerste raceweekend van 2020 in Oostenrijk. Hoe de verhoudingen tussen de teams liggen is nog even koffiedik kijken.

Red Bull Racing heeft het niet bepaald onder stoelen of banken gestoken dat ze in 2020 voor de wereldtitel willen gaan. Daarbij wil de Oostenrijkse renstal Max Verstappen aan het eind van 2020 tot nieuwe wereldkampioen laten kronen.

Een belangrijk element van een eventueel kampioenschap voor Red Bull en Max Verstappen is de krachtbron van Honda. De Japanse autofabrikant heeft in februari gezegd dat ze het doel van Red Bull en Verstappen ondersteunen. Honda wil niet meer incidenteel snel zijn, zoals alleen op bijvoorbeeld hoog gelegen circuits, maar op alle circuits om de grote prijzen mee kunnen doen.

Yasuaki Asaki, toezichthouder van het Honda F1-project in Sakura, bevestigt dat Honda voor de wereldtitel wil gaan, samen met Red Bull Racing. Er wordt algemeen aangenomen dat Red Bull in 2020 het enige team is wat het tegen Mercedes op kan nemen.

"Als we in een situatie zitten waarin Mercedes en Honda gelijke kansen hebben, is het mijn doel om te winnen", zei Asaki volgens F1WM.pl. "Ik ben zowel opgewonden als angstig voor ons doel om wereldkampioen te worden."

Masafumi Yamamoto, directeur van het Honda F1-project, deelt deze gevoelens. "Dit jaar wordt een geweldige mijlpaal. Ik zou met gepaste nederigheid willen strijden, om zo aan de verwachtingen van de fans te voldoen en elke race te kunnen vechten voor de zege, zodat we eindelijk met z'n allen kunnen glimlachen", aldus Yamamoto.

Honda heeft intussen laten weten dat Max Verstappen en Alex Albon volgende week met een nieuwe motor op de proppen komen, de zogenaamde 'spec 1.1'. Althans dat is wat F1WM schrijft. Volgens de website heeft Honda na de wintertests niet bepaald stilgezeten en krijgen Verstappen en Albon een verbeterde Honda-motor, de spec 1.1.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.