Nieuwe F1-bolide van Red Bull zal op 12 februari het daglicht zien

Red Bull Racing had officieel nog geen datum genoemd wanneer de nieuwe Red Bull-bolide, die waarschijnlijk de naam RB16 krijgt, getoond zou worden. Maar het team heeft dat bij monde van Helmut Marko nu officieel bekendgemaakt.

Nieuwe F1-bolide van Red Bull zal op 12 februari het daglicht zien
© Red Bull Racing @ Twitter

De nieuwe Formule 1-auto van Red Bull Racing zal op woensdag 12 februari voor het eerst het daglicht zien. De Oostenrijkse formatie zal het nieuwe strijdwapen tijdens een rollout op het circuit van Silverstone voor de eerste keer aan de tand voelen. Verwacht wordt dat Max Verstappen als teamleider de Red Bull als eerst plaats zal nemen achter het stuur van de RB16.

Dr. Helmut Marko liet in gesprek met Motorsport-Magazin de datum en de locatie vallen. "De voorbereidingen verlopen zeer goed. We zitten helemaal op schema, in tegenstelling tot voorgaande jaren", steekt Marko van wal. "We hebben op 12 februari een rollout in Silverstone", aldus Marko. Red Bull zal net als voorgaande jaren de nieuwe F1-bolide gehuld in camouflage kleuren de pitbox uit laten rollen.

Lees hieronder verder

En daarmee rest alleen Williams F1 nog een officiële datum van de onthulling bekend te maken. Naar verwachting zal de Britse renstal hun nieuwe F1-bolide op 17 februari aan de pers tonen, maar dat is nog niet door het team uit Grove bevestigd.

Woensdagmiddag liet Red Bull Racing al een sneak preview van de Red Bull RB16 van Max Verstappen zien op sociale media, waaronder Twitter.

AGENDA ONTHULLING F1-AUTO'S 2020

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Dr. Helmut MarkoFormule 1 2020Max VerstappenRed Bull F1Red Bull RB16
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.