Nieuwe F1-bolide van Red Bull zal op 12 februari het daglicht zien

Nieuwe F1-bolide van Red Bull zal op 12 februari het daglicht zien
© Red Bull Racing @ Twitter

Red Bull Racing had officieel nog geen datum genoemd wanneer de nieuwe Red Bull-bolide, die waarschijnlijk de naam RB16 krijgt, getoond zou worden. Maar het team heeft dat bij monde van Helmut Marko nu officieel bekendgemaakt.

De nieuwe Formule 1-auto van Red Bull Racing zal op woensdag 12 februari voor het eerst het daglicht zien. De Oostenrijkse formatie zal het nieuwe strijdwapen tijdens een rollout op het circuit van Silverstone voor de eerste keer aan de tand voelen. Verwacht wordt dat Max Verstappen als teamleider de Red Bull als eerst plaats zal nemen achter het stuur van de RB16.

Dr. Helmut Marko liet in gesprek met Motorsport-Magazin de datum en de locatie vallen. "De voorbereidingen verlopen zeer goed. We zitten helemaal op schema, in tegenstelling tot voorgaande jaren", steekt Marko van wal. "We hebben op 12 februari een rollout in Silverstone", aldus Marko. Red Bull zal net als voorgaande jaren de nieuwe F1-bolide gehuld in camouflage kleuren de pitbox uit laten rollen.

En daarmee rest alleen Williams F1 nog een officiële datum van de onthulling bekend te maken. Naar verwachting zal de Britse renstal hun nieuwe F1-bolide op 17 februari aan de pers tonen, maar dat is nog niet door het team uit Grove bevestigd.

Woensdagmiddag liet Red Bull Racing al een sneak preview van de Red Bull RB16 van Max Verstappen zien op sociale media, waaronder Twitter.

AGENDA ONTHULLING F1-AUTO'S 2020

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.