VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Nieuwe en verhuizende sponsoren binnen de Formule 1

Nieuwe en verhuizende sponsoren binnen de Formule 1
©McLaren F1

Vooral de kleinere Formule 1- teams hebben nieuwe sponsoren aan zich weten te binden en andere sponsoren verkaste van het ene naar het andere team. Hier een kort overzicht van aanwas van nieuwe teampartners en de verschuivingen van enkele sponsoren.

Alfa Romeo Racing heeft Robert Kubica aangetrokken - dit terwijl ook Haas F1 en Racing Point probeerden de Pool aan te trekken - als test- en reservecoureur. Met de aanstelling van Kubica was een flinke som geld gemoeid, hoeveel weten alleen de ingewijden. Maar met ingang van 2020 zullen de F1-bolides van Alfa Romeo gestickerd worden met het logo en de tekst van PK Orlen, een Poolse oliemaatschappij, die al jaren de carrière van Robert Kubica ondersteund.

Williams F1 liet Kubica vertrekken na 2019, met als gevolg dat ze ook de Poolse sponsor van Kubica kwijtraakten. Maar de Britse formatie voelt zich min of meer gesterkt door het aantrekken van een koffiegigant, Lavazza. Lavazza is merk en onderdeel van Sofina Foods. Sofina Foods is opgericht door, de vader van Nicholas Latifi, Michael Latifi, een Iraans-Canadese zakenman die de nodige miljarden heeft verdiend met zijn zakenman zijn. Boven op de Lavazza-uitingen op de nieuwe Williams-bolide, zal ook de Royal Bank of Canada een rol spelen in het financiële welzijn van de Britse renstal uit Grove. Formule 1-coureur Nicholas Latifi is sinds 2014 de ambassadeur van de betreffende bank.

Het Formule 1-team van McLaren Racing heeft Unilever, eigenaar van het merk Rexona - wat vroeger op de overalls en bolide van Williams prijkte - aan zich weten te binden. Naar alle waarschijnlijkheid zal de merknaam Rexona terugkeren in de Formule 1, maar nu op de bolides van Carlos Sainz en Lando Norris. De kans dat Unilever de rookworst van Unox wereldwijd wil promoten is, helaas niet aannemelijk.

En dan is daar een nieuwe sponsor voor het Amerikaanse Formule 1-team van Haas. Waar Williams - onbegrijpelijk genoeg - met ogenschijnlijk gemak sponsoren aan zich weet te binden, moet Haas F1 het doen met een kleine nieuwe sponsor, in de vorm van technologiepartner MindMaze. MindMaze is een bedrijf wat zich bezighoudt met hersentechnologie en wil met Haas samenwerken over nieuwe veiligheidsnormen binnen de Formule 1. Het aparte van dit verhaal is dat op de website van MindMaze een persbericht staat gepubliceerd, waarin het bedrijf een samenwerking - datum 3 november 2019 - aankondigt met het Formule 1-team van McLaren.... Wat gaat er hier verkeerd? Geen idee, maar misschien werkt het bedrijf met zowel McLaren als Haas F1 samen. Of... Motorsport-Magazin heeft het verkeerd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.