'Niet verrassend als Hamilton wil bepalen wie zijn teamgenoot wordt'

We zijn over de helft van januari en nog steeds is niet duidelijk wat Lewis Hamilton in 2021 gaat doen. Dat weerhoudt de media er niet van om er lustig op los te speculeren. Geld, contract duur en nu zelfs het bepalen van wie zijn teamgenoot in 2022 de reden is van het voortslepende vraagstuk: Wat gaat Sir Lewis Hamilton in 2021 doen?

'Niet verrassend als Hamilton wil bepalen wie zijn teamgenoot wordt'
© Mercedes F1

Hoewel een select groepje mensen exact weet hoe de zaken ervoor staan wordt er, naarmate het langer duurt voordat de kogel door de kerk is, lustig op los gespeculeerd door de media. Volgens de geruchten draait het om geld en de contractduur. Volgens het Italiaanse Autosprint is het zelfs denkbaar dat de schoen wrik bij een bepaling die Hamilton in zijn contract wil laten opnemen.

Zo publiceert het Italiaanse tijdschrift Autosprint: "Het zou ons niet verbazen als Hamilton een actieve rol wil spelen bij de keuze van de tweede coureur na 2021." Daarmee doelt de publicatie erop dat Hamilton geen herhaling wil van 2016, waar hij niet alleen op de baan, maar ook daarnaast strijd moest leveren tegen zijn toenmalige teamgenoot Nico Rosberg. Mentale spelletjes droegen er aan bij dat Hamilton uiteindelijk de titel aan zich voorbij zag gaan.

Maar niet alleen de strijd die Hamilton naast de baan moest leveren tegen Rosberg spelen een rol. Ook het talent van de Duitser, die eind 2016 vlak na het behalen van zijn wereldtitel zijn helm aan de wilgen hing. De rol die Rosberg had in 2016 zou zomaar kunnen worden overgenomen door George Russell. De jonge Brit viel in het voorlaatste GP-weekend van 2020 voor Hamilton in, omdat deze positief testte op COVID19.

Het optreden van Russell is volgens Britse media in goede aarde gevallen bij Mercedes en er wordt gezinspeeld op een contract voor de Williams-coureur vanaf 2022. En juist dat gegeven zou Lewis Hamilton allerminst bevallen. Dat vermoedt Autosprint althans.

Andere obstakels op de weg naar een nieuw contract tussen Mercedes en Hamilton zouden volgens de laatste geruchten de contractduur en het financiële plaatje zijn. Zo zou de zevenvoudig wereldkampioen een salaris eisen van tussen 45 en 70 miljoen euro en tenminste twee jaar bijtekenen, terwijl Mercedes hem voor één seizoen wil vastleggen.

Wat er allemaal van waar is laten we in het midden, want we weten het gewoon niet. Wat als een paal boven water staat is dat eind februari de line-up bekend moet zijn. Er kan dus voorlopig nog flink gespeculeerd worden.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021George RussellLewis HamiltonMercedes F1Valtteri Bottas
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.