Nico Rosberg ziet in korter seizoen voordelen voor Max Verstappen

Nico Rosberg denkt dat de coronacrisis in het voordeel van Max Verstappen kan uitpakken. De stelling van de enkelvoudig wereldkampioen is 'hoe minder races, hoe voordeliger voor Verstappen.' Rosberg had Red Bull-coureur Max Verstappen toch al hoog staan als het gaat om zijn kansen op de wereldtitel in 2020, maar door de uitbraak van het COVID-19-virus meent de kampioen van 2016 nog meer voordeel voor de Nederlandse Formule 1-coureur.

Nico Rosberg ziet in korter seizoen voordelen voor Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De Formule 1 beoogt nog altijd 15 tot 18 races die voor het Formule 1-kampioenschap van 2020 verreden kunnen worden, met uitloop van het gewone seizoen naar januari en zelfs februari 2021. Maar wat Nico Rosberg betreft is Max Verstappen in het voordeel, wanneer er minder Grands Prix op de uiteindelijke F1-kalender overblijven. "Het [de coronacrisis] vergroot de kans op een verrassende kampioen", aldus de voormalig teamgenoot van Lewis Hamilton, die na het behalen van zijn enige wereldtitel in 2016 zijn F1-helm aan de wilgen hing. "De factor geluk gaat een grotere rol spelen", aldus Rosberg in gesprek met Sky Sports.

"Ik had Red Bull en Max Verstappen toch al hoog zitten in mijn verwachtingen voor de wereldtitel. Ik zag ze als serieuze titelkandidaat, maar nu het seizoen door de coronacrisis wordt beïnvloed zijn hun kansen nog groter", aldus de Duitser.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Een buitengewoon F1-seizoen

De tien Formule 1-teams zijn akkoord gegaan met de 'vrije hand' van de Formule 1 en de FIA. De vrije hand geeft de organisaties meer flexibiliteit om tot een redelijke nieuwe kalender indeling te komen. Om de schade zoveel mogelijk te beperken hebben de FIA en de Formule 1 nu bijna 'cart blanche' om het Formule 1-seizoen 2020 zo snel mogelijk en zo volledig mogelijk te herstellen.

"Het zou het Formule 1-seizoen buitengewoon maken, het zou de boel flink op de kop zetten", vervolgt Rosberg. "De F1-teams hebben zich [tijdens de wintermaanden] voorbereid op een gebruikelijk seizoen. En nu worden ze mogelijk geconfronteerd met een buitengewoon seizoen, waarin twee races per weekend tot de mogelijkheden behoort. Dat zal alles veranderen."

Nico Rosberg was nog steeds in de veronderstelling dat de teams unaniem akkoord moeten gaan met wijzigingen, maar dat heeft de FIA World Motor Sport Council (WMSC) eerder deze week weten te omzeilen. Om de wil en ideeën van de FIA er door te drukken is geen unanimiteit van de F1-teams nodig. Slechts 60% van de teams moet akkoord gaan met bepaalde nieuwe regelgevingen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusFormule 1 2020Max VerstappenNico RosbergRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.