Nico Rosberg: "Ferrari heeft Räikkönen geofferd voor Vettel"

Nico Rosberg zegt zeker te weten dat Ferrari Kimi Räikkönen heeft opgeofferd voor zijn teamgenoot Sebastian Vettel. Kimi Räikkönen lag in het begin van de Grand Prix van Australië als tweede in de race, achter de leider Lewis Hamilton, en hij werd, zo denkt Rosberg te weten, eerder naar binnen gehaald voor een pitstop om zo Sebastian Vettel in staat te stellen voor de Fin uit te komen.

Nico Rosberg: "Ferrari heeft Räikkönen geofferd voor Vettel"
Foto: Kimi Räikkönen #7 (Ferrari) - Bron: Pirelli F1 Media

Nico Rosberg gaf zijn mening tegenover Sky Sports en het Duitse RTL Television. Volgens de enkelvoudig wereldkampioen heeft Ferrari een slim spelletje gespeeld met hun strategie en offerde de Italiaanse formatie hun Finse coureur op om Sebastian Vettel de race te laten winnen.

"Ferrari wist dat Kimi [Räikkönen] waarschijnlijk de leider [Lewis Hamilton] zou in halen, dus hebben ze besloten om hem eerder naar binnen te halen voor de pitstop", aldus Nico Rosberg. "Kimi is al gewend aan het feit dat hij zijn teamgenoot moet helpen, Kimi zou sowieso niet gewonnen hebben", denkt Rosberg. "Daarom is het wel begrijpelijk dat ze deze tactiek hebben uitgeprobeerd."

Ondanks dat Sebastian Vettel de ouverture van het Formule 1-seizoen 2018 heeft gewonnen, is de Duitser van mening dat het rechtvaardiger was geweest als zijn voormalig teamgenoot Lewis Hamilton de race in Melbourne had gewonnen, aangezien dat de rit het hele weekend als ontzettend sterk bezig was.

"Het moet voor Lewis [Hamilton] een bittere pil zijn geweest toen hij r achter kwam dat hij de race niet ging winnen. Hij was het hele weekend al sterk bezig, hij verdiende deze overwinning echt", aldus de wereldkampioen van 2016, die geen echt goede relatie heeft met Lewis Hamilton.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.