Nico Rosberg: "Ferrari heeft Räikkönen geofferd voor Vettel"

Nico Rosberg zegt zeker te weten dat Ferrari Kimi Räikkönen heeft opgeofferd voor zijn teamgenoot Sebastian Vettel. Kimi Räikkönen lag in het begin van de Grand Prix van Australië als tweede in de race, achter de leider Lewis Hamilton, en hij werd, zo denkt Rosberg te weten, eerder naar binnen gehaald voor een pitstop om zo Sebastian Vettel in staat te stellen voor de Fin uit te komen.

Nico Rosberg: "Ferrari heeft Räikkönen geofferd voor Vettel"
Foto: Kimi Räikkönen #7 (Ferrari) - Bron: Pirelli F1 Media

Nico Rosberg gaf zijn mening tegenover Sky Sports en het Duitse RTL Television. Volgens de enkelvoudig wereldkampioen heeft Ferrari een slim spelletje gespeeld met hun strategie en offerde de Italiaanse formatie hun Finse coureur op om Sebastian Vettel de race te laten winnen.

"Ferrari wist dat Kimi [Räikkönen] waarschijnlijk de leider [Lewis Hamilton] zou in halen, dus hebben ze besloten om hem eerder naar binnen te halen voor de pitstop", aldus Nico Rosberg. "Kimi is al gewend aan het feit dat hij zijn teamgenoot moet helpen, Kimi zou sowieso niet gewonnen hebben", denkt Rosberg. "Daarom is het wel begrijpelijk dat ze deze tactiek hebben uitgeprobeerd."

Ondanks dat Sebastian Vettel de ouverture van het Formule 1-seizoen 2018 heeft gewonnen, is de Duitser van mening dat het rechtvaardiger was geweest als zijn voormalig teamgenoot Lewis Hamilton de race in Melbourne had gewonnen, aangezien dat de rit het hele weekend als ontzettend sterk bezig was.

"Het moet voor Lewis [Hamilton] een bittere pil zijn geweest toen hij r achter kwam dat hij de race niet ging winnen. Hij was het hele weekend al sterk bezig, hij verdiende deze overwinning echt", aldus de wereldkampioen van 2016, die geen echt goede relatie heeft met Lewis Hamilton.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.