Nico Rosberg: "Ferrari heeft Leclerc erg lomp behandeld"

Nico Rosberg: "Ferrari heeft Leclerc erg lomp behandeld"
©Ferrari F1

Nico Rosberg is van mening dat Ferrari Charles Leclerc erg lomp heeft behandeld tijdens de Grand Prix van China. De voormalig Formule 1-coureur zegt dat Leclerc 'oneerlijk is behandeld', nadat hij zijn positie, na teamorders in de beginfase van de race, moest opgeven en Sebastian Vettel moest laten passeren.

Met de actie probeerde Ferrari Sebastian Vettel de kans de bieden om de uitlopende Mercedes-bolides weer bij te halen, maar dat mislukte compleet. Vettel kwam niet dichterbij en leek zijn teamgenoot Leclerc zelfs op te houden.

Sebastian Vettel startte zijn Chinese GP als derde, terwijl teamgenoot Leclerc als vierde stond opgesteld. Maar na de start wist de Monegask de viervoudig wereldkampioen al in ronde 1 te verschalken. Daarna leken de super snelle Mercedes-bolides al snel aan de horizon te verdwijnen. Ferrari wilde daar een stokje voor te steken en bedachten het plan om Vettel een poging te laten wagen, maar ook de Duitser kon niet het tempo van Hamilton en Bottas evenaren.

Nadat Leclerc zijn teamgenoot had laten passeren, kon hij de Duitser, mede met hulp van de DRS, eenvoudig bijhouden. Vettel kwam geen meter dichterbij aan Bottas, die op de tweede plek reed. Puntje bij paaltje mislukte de botte actie van Ferrari compleet en moest Vettel na de race genoegen nemen met de derde positie en werd Leclerc vijfde, achter Max Verstappen.

Nico Rosberg, die de race als analist van de Duitse editie van Sky Sports de race volgde, vindt dat Ferrari hun nieuwe coureur Charles Leclerc bijzonder bot hebben behandeld. "Ik begrijp dat ze [Ferrari] iets wilde proberen, maar daarbij hebben ze Leclerc erg bot behandeld", zegt Rosberg. "Nu hebben ze gezien 'Oké, het heeft niet gewerkt' is het erg moeilijk voor hen en echt oneerlijk tegenover Leclerc."

"Vanuit Vettel's perspectief is het allemaal begrijpelijk en rechtvaardig, maar voor Charles Leclerc heeft dit erg jammerlijk uitgepakt", voegt Rosberg toe. "Charles had de snelheid en zat op het - voor Ferrari - maximaal haalbare. Vettel passeerde hem en was niet sneller. Het is zeker geen fijne manier om de race te eindigen voor Leclerc", aldus Rosberg.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.