VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Nico Rosberg: "Binotto moet sterk, direct en strikt zijn"

Nico Rosberg: "Binotto moet sterk, direct en strikt zijn"
© Ferrari F1

Nico Rosberg vindt dat Ferrari-teambaas Mattia Binotto snel moet ingrijpen, om de interne machtstrijd tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc te beteugelen. "Het wordt steeds erger", aldus de wereldkampioen van 2016.

Ook al lachen ze vriendelijk naar elkaar, Sebastian Vettel en Charles Leclerc zijn geen vrienden van elkaar op de baan. De twee kwamen elkaar al een paar keer tegen tijdens een race, met alle gevolgen van dien. Het hoogtepunt vond plaats tijdens de Formule 1-race in Brazilië. Het Ferrari-rijderspaar kwam in São Paulo niet aan de finsih, omdat ze elkaar in de wielen reden. Geen finish, geen punten en boze gezichten en uitspraken vanuit het Ferrari-hoofdkwartier in Maranello. Volgens Rosberg zo snel mogelijk ingrijpen, voordat het echt misgaat.

"Het is fascinerend om van buitenaf de rivaliteit te aanschouwen", begint de voormalig Formule 1-coureur tegenover SpeedWeek. "Het conflict is zich aan het ontwikkelen, het wordt steeds erger. Het lijkt ieder moment te kunnen exploderen", aldus de 34-jarige Duitser. "Nu is Mattia Binotto aan zet. Hij moet nu sterk, direct en strikt zijn tegen de coureurs, dat is de enige manier om het conflict te beteugelen", aldus Rosberg, die zelf ook uit ervaring weet hoe de rivaliteit met een teamgenoot zich kan ontwikkelen. De Duitser was jarenlang teamgenoot van Lewis Hamilton en die relatie liep ook niet - op z'n zachtst gezegd - op rolletjes.

Tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg - die in 2014 bij Mercedes teamgenoten van elkaar werden - heeft de rivaliteit zich in drie jaar opgebouwd, met 2016 als hoogtepunt. Zo reed het duo elkaar in Spanje van de baan. Max Verstappen maakte dankbaar gebruik van de gelegenheid en won zijn eerste Formule 1-race voor Red Bull Racing en werd de jongste Grand Prix-winnaar ooit.

Later dat jaar werd Nico Rosberg - nadat hij zich enkele maanden mentaal had voorbereid en zelfs een goeroe in de arm had genomen - wereldkampioen in Abu Dhabi. Daags na het ontvangen van zijn eerste en enige wereldtitel gaf Rosberg aan te stoppen met de Formule 1. Dit tot grote verrassing en verbazing vanuit de autosportwereld en natuurlijk Mercedes AMG F1.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.