Nico Hülkenberg vergooit kans op allereerste F1-podium

Het was nog voor het einde van de race einde, sluiten en naar huis voor Renault Sport F1. Beide auto's haalden de finishlijn niet tijdens de Grand Prix van Duitsland op een verraderlijk natte Hockenheimring.

Nico Hülkenberg vergooit kans op allereerste F1-podium
© Renault F1

Daniel Ricciardo moest zijn bolide aan de kant zetten doordat zijn motor het begaf. Nico Hülkenberg vergooide zijn kansen op een podiumplek door een fout en eindigde via het grind in de bandenstapel.

Renault kan het defect aan de motor niet echt gebruiken. Het imago van de krachtbron is al niet al te best. Dit werd pijnlijk duidelijk door de uitvalbeurt van de Aussie. Alle pijlen waren daarna gericht op Hulkenberg die in zijn thuis Grand Prix hele goede papieren had.

Hülkenberg had een prima start, won een aantal plekken en was zeer constant in een knotsgekke race vol safety cars, virtual safety cars, pitstops uitglijders et cetera. Helaas zorgde hij zelf in de 41e ronde zelf voor een safety car situatie doordat hij met wellicht te koude banden in bocht 17 zijn auto in het grind en de banden parkeerde, net als een flink aantal anderen.

Voor Renault betekende dit het einde van een veelbelovend weekend. Volgend weekend staat de Grand Prix van Hongarije op het programma, de laatste Formule 1-race voor de zomerstop 2019.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister