Nico Hülkenberg vergooit kans op allereerste F1-podium

Nico Hülkenberg vergooit kans op allereerste F1-podium
© Renault F1

Het was nog voor het einde van de race einde, sluiten en naar huis voor Renault Sport F1. Beide auto's haalden de finishlijn niet tijdens de Grand Prix van Duitsland op een verraderlijk natte Hockenheimring.

Daniel Ricciardo moest zijn bolide aan de kant zetten doordat zijn motor het begaf. Nico Hülkenberg vergooide zijn kansen op een podiumplek door een fout en eindigde via het grind in de bandenstapel.

Renault kan het defect aan de motor niet echt gebruiken. Het imago van de krachtbron is al niet al te best. Dit werd pijnlijk duidelijk door de uitvalbeurt van de Aussie. Alle pijlen waren daarna gericht op Hülkenberg die in zijn thuis Grand Prix hele goede papieren had.

Hülkenberg had een prima start, won een aantal plekken en was zeer constant in een knotsgekke race vol safety cars, virtual safety cars, pitstops uitglijders et cetera. Helaas zorgde hij zelf in de 41e ronde zelf voor een safety car situatie doordat hij met wellicht te koude banden in bocht 17 zijn auto in het grind en de banden parkeerde, net als een flink aantal anderen.

Voor Renault betekende dit het einde van een veelbelovend weekend. Volgend weekend staat de Grand Prix van Hongarije op het programma, de laatste Formule 1-race voor de zomerstop 2019.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.