Nico Hülkenberg spreekt klare taal: "We lopen achter"

Het Formule 1-team van Renault maakte in de eerste helft van het GP-seizoen 2019 meer dan genoeg tegenslag mee. Terwijl het Frans team vorig jaar als vierde team de zomer in ging, staat het team nu zesde met slechts 39 punten.

Nico Hülkenberg spreekt klare taal: "We lopen achter"
© Renault F1

Zelfs Toro Rosso, met Daniil Kvyat als ervaren rijder en Alexander Albon als rookie, staat er veel beter voor. Toro Rosso staat met 43 punten op de vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap voor constructeurs.

Renault kan niet positief terugkijken op de eerste helft van 2019. Ondanks het binnenhalen van Daniel Ricciardo weet de Franse formatie geen potten te breken. Niets lijkt te werken of te helpen.

Veteraan Nico Hülkenberg weet als geen ander dat zijn team achterblijft. "Het is duidelijk dat we behoorlijk achterblijven bij onze verwachtingen en doelen", aldus 'The Hulk' tegenover Motorsport-Total.

"We moeten ons absoluut afvragen of er niet intern wat zaken moeten veranderen", aldus Hülkenberg. "Voorlopig zijn er meer dieptepunten als hoogtepunten."

Renault sprokkelde nog maar 39 WK-punten bij elkaar en staat op een beschamende zesde plek in het kampioenschap. Vooral teambaas Cyril Abiteboul had zich er mee van voorgesteld. Maar de Franse formatie moet het er voorlopig mee doen en knopen doorhakken.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET