Nico Hülkenberg rijdt naar P11, Ricciardo blijft steken in Q1

Een meer dan teleurstellende kwalificatie voor het Franse fabrieksteam van Renault. Op Hungaroring wist Daniel Ricciardo niet eens uit het eerste bedrijf van de kwalificatie te geraken. Nico Hülkenberg deed het iets beter met een elfde startpositie.

Nico Hülkenberg rijdt naar P11, Ricciardo blijft steken in Q1
© Renault F1

Wat valt er nog te zeggen over Renault Sport F1? In elk geval een zeer teleurstellende kwalificatie van Daniel Ricciardo. De Aussie start zondagmiddag tijdens de Grand Prix van Hongarije vanaf plaats achttien.

Waarom het bij Ricciardo niet ging is een raadsel, ook voor hemzelf. De meestal goedlachse Australiër werd in het verkeer de baan op gestuurd, met als gevolg dat hij in de clinch raakte met Racing Point-coureur Sergio Pérez. Beiden wisten het tweede deel van de kwalificatie niet te bereiken.

"Het was slechte timing, verder snap ik het gewoon niet. Ik baal enorm en het is een frustrerend weekend. P18 is te erg, hier horen we niet." Tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport zei Ricciardo zelfs dat hij iemand iets aan wilde doen. Wie, wat en waarom laat zich raden.

Nico Hülkenberg eindigde net buiten de top tien, maar hij start in elk geval met zicht op de punten. De Duitser heeft Kimi Räikkönen voor zich staan, die als tiende de kwalificatie afsloot.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET