Nico Hülkenberg over Red Bull-contact: "Het is wat stiller geworden"

Het is sinds enkele weken wat stil rondom het felbegeerde F1-stoeltje voor 2021 bij Red Bull Racing. Nog steeds zijn er drie coureurs die in verband worden gebracht met de positie: Alexander Albon, Sergio Pérez en Nico Hülkenberg. De laatste laat weten dat de mediastorm een beetje is geluwd.

Nico Hülkenberg over Red Bull-contact: "Het is wat stiller geworden"
© Racing Point

De naam Nico Hülkenberg blijft genoemd worden als potentiële kandidaat om Red Bull-coureur Alexander Albon na 2020 te vervangen. In het programma Sport und Talk aus dem Hangar-7 op de Oostenrijkse Servus TV vertelde over zijn vooruitzichten.

Wanneer de Duitser wordt gevraagd naar de geruchten dat hij onlangs was gezien in het Oostenrijkse Salzburg, waar het kantoor van Helmut Marko is gevestigd, reageert de Nederlands sprekende Hulk lachend: "Ik was daar om een nieuw contract te tekenen! - Maar even serieus, het is een beetje stil geworden", aldus Hülkenberg, die daarmee bedoelt dat hij niet veel meer heeft vernomen vanuit Red Bull.

Lees hieronder verder

Hülkenberg viel driemaal in bij Racing Point

"Het is momenteel niet te zeggen wanneer zich nieuwe mogelijkheden aandienen. De vorige keer was de kans om te rijden behoorlijk onverwacht. Ik weet heel goed hoe onvoorspelbaar alles is, dus ik houd mezelf in vorm", zei Hülkenberg. "Op dit moment werk daar gedaan. Toch blijf ik contact houden met enkele engineers, omdat ik ze al lang en goed ken. Het team heeft na mijn opmerkingen wat aanpassingen aan de auto gedaan, dus ik ben benieuwd wat er van is gekomen."

Voor volgend jaar is er nog geen nieuws

"Bij de meeste teams zijn de coureurs als bekendgemaakt. Ik heb dit seizoen meerdere keren de kans gehad om te rijden en ik heb er gebruik van gemaakt", aldus de Hulk. "Ik heb mensen die voor mij onderhandelen, maar in eerste instantie communiceer ik zelf met de teams en ik onderhoud zelf het contact. Momenteel ben ik zelf volledig met deze kwestie bezig."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alexander AlbonF1 nieuws 2020Formule 1 2020Formule 1 2021Max VerstappenNico HülkenbergRacing PointRed Bull F1Silly Season
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.