Nico Hülkenberg naar Haas F1?: "Dat is een interessante optie"

Renault-coureur Nico Hülkenberg heeft nog geen Frans contract in zijn tas voor 2020 en het lijkt er op dat de Duitser zijn positie binnen de Franse formatie niet meer zeker is.

Nico Hülkenberg naar Haas F1?: "Dat is een interessante optie"
© Renault F1

Ook Haas-coureur Romain Grosjean heeft nog geen contract voor 2020. Daar waar Grosjean nog in onzekerheid zit, heeft stalmaat Kevin Magnussen wel een contract in de tas. Maar Grosjean lijkt zich nog geen zorgen te maken. "Ik maakte me vorig jaar veel meer zorgen, dan nu", aldus de Fransman.

Grosjean en Magnussen komen elkaar geregeld tegen op de baan tijdens de races en geen van beiden wil voor de ander wijken, met vaak onnodige schade en zelfs uitvalbeurten tot gevolg. En dat is onacceptabel volgens teambaas Guenther Steiner.

Steiner heeft dan ook laten weten dat er teamorders worden uitgevaardigd. "Dat is de enige oplossing die dit soort problemen kan oplossen", aldus Steiner na de Grand Prix van Duitsland een week geleden.

Romain Grosjean, die zich "nog helemaal geen zorgen" maakt, was er als de kippen bij om teamorders als dé oplossing aan te merken. "Als dat een oplossing is voor de korte termijn, waarom niet?"

Velen denken dat Grosjean na 2019 aan het kortste eind gaat trekken en het team zal verlaten. Maar wie in 2020 Kevin Magnussen gaat vergezellen is nog niet bekend. Teambaas Steiner ziet Esteban Ocon niet zitten, "we zijn geen trainingskamp", aldus Steiner.

Steiner vervolgt: "Je probeert altijd de complete rijdersmarkt in beeld te houden, wetende dat ieder besluit een bepaald risico met zich meebrengt." Maar op de vraag of Nico Hülkenberg, die zijn plek bij Renault niet zeker is, misschien de nieuwe man voor Haas is, antwoordt Steiner: "Dat is een interessante optie."

"Zoals ik zei, je probeert de alle kandidaten te evalueren en kiest dan voor de beste optie. Je moet weten dat we ons niet iedere coureur kunnen veroorloven. Maar tijdens de zomerstop ga ik er met Gene [Haas] over praten", aldus Steiner.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.