VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

'Nico Hülkenberg heeft de beste papieren om Pérez te vervangen'

'Nico Hülkenberg heeft de beste papieren om Pérez te vervangen'
© Renault F1

Sergio Pérez testte donderdag positief op Covid-19 en hij neemt als gevolg daarvan sowieso niet deel aan de Grand Prix van Groot-Brittannië. Welke coureur Sergio Pérez vervangt, wordt vandaag (vrijdag) bekendgemaakt. Er zijn enkele mogelijkheden: Stoffel Vandoorne, Esteban Gutiérrez en ook de naam van Nico Hülkenberg wordt genoemd.

Gisteren (donderdag) werd de Mexicaan geïsoleerd nadat zijn eerste Covid-19-test met een onduidelijke niet-negatief resultaat werd afgenomen. Hierop ging de Racing Point-coureur in zelfisolatie. Nadat een tweede test werd afgenomen testte Pérez positief op Covid-19 en is nu het officieel dat hij niet deelneemt aan de Grand Prix van Groot-Brittannië.

'Nico Hülkenberg heeft de beste papieren om Pérez te vervangen', dat is althans wat Motorsport.com meldt. Volgens de website zal Racing Point de diensten van De Duitser prefereren boven die van de namen op de reservelijst met coureurs, waarop Stoffel Vandooorn en Esteban Gutiérrez staan. Vooral het feit dat Hülkenberg vorig jaar nog in de Formule 1 reed, geeft hem een voorsprong in de keuze van de Britse renstal uit Silverstone.

Vandaag (vrijdag) zal bekendgemaakt gemaakt worden wie Sergio Pérez zal vervangen. Door de coronamaatregelen zal Pérez tenminste tien dagen in isolatie moeten blijven. Het betekent praktisch dat Pérez ook volgend weekend de zeventigste verjaardag van de Formule 1 moet missen. Daarnaast is het ook erg onwaarschijnlijk dat hij aan de start zal staan van de Spaanse Grand Prix, die over twee weken op het programma staat.

Vandaag om 12:00 uur zal de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië beginnen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.