VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Naast brandstof ook aero-updates voor Verstappen en Albon

Naast brandstof ook aero-updates voor Verstappen en Albon
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Voor aanstaand weekend staat de Grand Prix van Japan op het programma. Op Suzuka International Circuit wordt ronde 17 verreden en Red Bull-Honda pakken maximaal uit om er een succes van te maken.

Naast een redelijk verse Honda-motor en de beloofde brandstof upgrade kunnen Max Verstappen en Alexander Albon ook rekenen op enkele aerodynamische updates. Alles is en wordt in het werk gesteld om voornamelijk Max Verstappen aan maximaal succes te helpen.

Maar ook van de brandstof van ExxonMobil wordt veel verwacht. Volgens berekeningen moet de brandstof upgrade goed zijn voor een tijdwinst van één tot twee tiende van een seconde. En dat brandstof een bepalende factor kan zijn heeft Ferrari wel bewezen, want nog steeds weet niemand hoe het komt dat Ferrari na de zomerstop zo'n grote sprong naar voren heeft gemaakt.

Ondanks de updates en nieuwe brandstof denkt Verstappen dat het niet eenvoudig zal worden om vooral Ferrari op Suzuka te verslaan. Maar hij laat ook weten positief gestemd te zijn over de laatste ontwikkelingen van Red Bull, Honda en ExxonMobil.

Naast de concurrentie krijgt de Nederlandse Formule 1-coureur ook te maken met de weersomstandigheden. Supertyfoon Hagibis zal naar verluidt op zaterdag de regio van Suzuka aandoen en dat zal voor de nodige hoosbuien zorgen. Het is niet ondenkbaar dat de kwalificatie daardoor verplaatst wordt naar de zondagochtend (lokale tijd).

"Ik houd er dus rekening mee dat de kwalificatie misschien zelfs wordt uitgesteld naar zondagochtend", aldus Verstappen tegenover De Telegraaf, die zich om onbeheersbare zaken als het weer verder niet te druk maakt. "We zullen wel zien. Ik wacht rustig af."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.