Naast brandstof ook aero-updates voor Verstappen en Albon

Voor aanstaand weekend staat de Grand Prix van Japan op het programma. Op Suzuka International Circuit wordt ronde 17 verreden en Red Bull-Honda pakken maximaal uit om er een succes van te maken.

Naast brandstof ook aero-updates voor Verstappen en Albon
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Naast een redelijk verse Honda-motor en de beloofde brandstof upgrade kunnen Max Verstappen en Alexander Albon ook rekenen op enkele aerodynamische updates. Alles is en wordt in het werk gesteld om voornamelijk Max Verstappen aan maximaal succes te helpen.

Maar ook van de brandstof van ExxonMobil wordt veel verwacht. Volgens berekeningen moet de brandstof upgrade goed zijn voor een tijdwinst van één tot twee tiende van een seconde. En dat brandstof een bepalende factor kan zijn heeft Ferrari wel bewezen, want nog steeds weet niemand hoe het komt dat Ferrari na de zomerstop zo'n grote sprong naar voren heeft gemaakt.

Ondanks de updates en nieuwe brandstof denkt Verstappen dat het niet eenvoudig zal worden om vooral Ferrari op Suzuka te verslaan. Maar hij laat ook weten positief gestemd te zijn over de laatste ontwikkelingen van Red Bull, Honda en ExxonMobil.

Naast de concurrentie krijgt de Nederlandse Formule 1-coureur ook te maken met de weersomstandigheden. Supertyfoon Hagibis zal naar verluidt op zaterdag de regio van Suzuka aandoen en dat zal voor de nodige hoosbuien zorgen. Het is niet ondenkbaar dat de kwalificatie daardoor verplaatst wordt naar de zondagochtend (lokale tijd).

"Ik houd er dus rekening mee dat de kwalificatie misschien zelfs wordt uitgesteld naar zondagochtend", aldus Verstappen tegenover De Telegraaf, die zich om onbeheersbare zaken als het weer verder niet te druk maakt. "We zullen wel zien. Ik wacht rustig af."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.