Na VS beslist Red Bull wie Verstappen's teamgenoot wordt

In de eerste week van november wordt besloten met welk rijderspaar Red Bull Racing de strijd in 2020 aangaat met de concurrentie. De Oostenrijkse renstal heeft samen met Honda de pijlen gericht op de wereldtitel 2020.

Na VS beslist Red Bull wie Verstappen's teamgenoot wordt
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing en Toro Rosso hebben nog niet besloten met welke coureurs ze in 2020 in zee gaan. De enige coureur die vast staat is Max Verstappen. In de Verenigde Staten gaat de teamleiding van Red Bull bespreken welke coureur er naast Verstappen komt te zitten en welke coureurs bij Toro Rosso een aanstelling krijgen.

In een gesprek met het Duitse Speed Week heeft Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko te kennen gegeven dat er na het GP-weekend in Amerika een besluit wordt genomen. "Na de race in de Verenigde Staten gaan we beoordelen wie waar in 2020 gaat rijden."

Een ding staat vast en dat is dat Marko bijzonder te spreken is over de verrichtingen van Alexander Albon, die sinds de Grand Prix van België het stokje van Pierre Gasly heeft overgenomen. "Hij past zich snel en goed aan en debuteerde sterk in België. Hij doet wat we van hem verwachten. Vanaf de eerste ronde stond hij er", aldus de Oostenrijker.

Marko heeft een duidelijke opdracht voor Pierre Gasly: "Hij moet beter presteren en constanter worden."

Geruchten over een terugkeer van Sebastian Vettel en de eventuele komst van Nico Hülkenberg naar een van de Red Bull-teams zijn door dr. Helmut Marko al de kop in gedrukt. Zo zou Hülkenberg geen optie zijn voor Marko en ook voor Vettel is geen plek meer bij Red Bull Racing.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET