Na Mercedes komt ook Red Bull Racing met nieuw chassis

Ferrari neemt geen specifieke updates mee naar het GP-weekend in Duitsland. Dit terwijl Mercedes naar alle waarschijnlijkheid tijdens de vrije trainingen op vrijdag een nieuw chassis gaat proberen. Maar volgens de Italiaanse editie van Motorsport komt ook Red Bull Racing met een nieuwe versie van het RB15-chassis.

Na Mercedes komt ook Red Bull Racing met nieuw chassis
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In een poging om de banden van Pirelli langer goed te houden komt Red Bull Racing volgens Motorsport.com naar Duitsland met een nieuw RB15-chassis. Kort door de bocht komt het er op neer dat de wijzigingen aan het chassis het loopvlak van de banden moet vergroten. Hierdoor worden de krachten beter verdeeld over het loopvlak van de banden. Hierdoor zal de levensduur van de Pirelli banden vergroot worden.

Het nieuwe chassis is onder leiding van Red Bull-ontwerper Adrian Newey ontwikkeld op basis van de data uit de eerste helft van het seizoen en draagt ook bij aan de basis het chassis voor 2020; de RB16. De technische reglementen voor 2020 zijn nagenoeg identiek aan die van dit GP-seizoen. De teams zijn al volop bezig voor het 2020-seizoen.

De nieuwe chassis van Mercedes en Red Bull Racing zijn eerder al goedgekeurd in Cranfield, het laboratorium waar de FIA ​​crashtests in Groot-Brittannië worden uitgevoerd.

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland begint vrijdag om 11:00 uur.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET