Murray Walker: "Max wordt vele malen wereldkampioen"

De gekte rondom Max Verstappen heeft nog lang geen hoogtepunt bereikt. De Red Bull-coureur heeft dan wel twee grands prix gewonnen in de tweede helft van het 2017-seizoen, maar daarbij blijft het vast en zeker niet. Terwijl velen dat al langer in de gaten hadden, komen er steeds meer prominenten uit de Formule 1-wereld met meer dan lovende woorden over de Nederlander.

Murray Walker: "Max wordt vele malen wereldkampioen"
Foto: Max Verstappen #33 (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

Murray Walker is de meeste bekende Formule 1-commentators ooit. De inmiddels 94-jarige Brit met zijn authentieke manier van het uitspreken van het woord 'Grand Prix' heeft in de loop der jaren allerlei coureurs zien komen en gaan. Over Max Verstappen is de bejaarde commentator razend enthousiast.

In een gesprek met het Britse Channel 4 vertelt Walker over de wijze waarop Max Verstappen de Grand Prix van Mexico dominant won: "Hij is fenomenaal! Kijk eens naar zijn leeftijd!"

"Zijn vader, Jos Verstappen, is een harde zakenman die zelf ook coureur was. Max rijdt daardoor al vanaf toen hij een kleine jongen was. Hij gaat nog grootse dingen laten zien. Max wordt nog vele malen wereldkampioen wanneer hij in de juiste wagen en in het juiste team rijdt."

Max Verstappen lijkt het pechstokje aan zijn teamgenoot te hebben overgegeven. Max Verstappen kende een desastreuze eerste helft van het Formule 1-seizoen. Nu lijkt zijn teamgenoot Daniel Ricciardo het slachtoffer te worden van de gremlins.

"Want hoe goed Red Bull nu ook is, dat zijn ze het grootste gedeelte van het seizoen niet geweest. Als Max voor Mercedes zou rijden, en dat zou zomaar kunnen, dan gaan er opwindende dingen gebeuren", aldus Murray Walker tegenover Channel 4.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race