MotoGP: Max Verstappen zou wel willen, maar Red Bull verbiedt het

Max Verstappen zou graag nog eens rijden op een MotoGP-machine, maar krijgt van Red Bull daarvoor voorlopig geen toestemming. "Ze vinden het te gevaarlijk", aldus Verstappen.

MotoGP: Max Verstappen zou wel willen, maar Red Bull verbiedt het
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Rossi en Márquez reden al Formule 1

Net als enkele MotoGP-rijders, zoals Valentino Rossi en Marc Márquez, wil Max Verstappen wel eens ruiken aan een andere vorm van topsport in de racewereld. Terwijl Rossi en Márquez eerder al in een Formule 1-bolide reden, wil Max Verstappen op een MotoGP-machine over de Red Bull Ring razen.

"Ik heb het wel gevraagd aan het team, of ik een keer op een MotoGP-motor mag zitten", zei Verstappen bij een bijeenkomst van zijn sponsor Exact in Utrecht.

"Red Bull sponsort namelijk ook in de MotoGP, bij Honda en KTM bijvoorbeeld. Ik zou weleens op een circuit, zoals de Red Bull Ring, willen rijden. Maar geen schijn van kans. Ze zeiden resoluut 'nee'. Het mocht niet, ze vinden het veel te gevaarlijk en dan houdt het op."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Marc MarquezMax VerstappenRed Bull F1Red Bull RingValentino Rossi
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.