VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Monza nog niet van plan de Italiaanse Grand Prix op te geven

Monza nog niet van plan de Italiaanse Grand Prix op te geven
© Pirelli

Monza is nog niet van plan om de hoop op Italiaanse Grand Prix op te geven. Dat laat Automobile Club d'Italia (ACI) president Angelo Sticchi Damiani weten in gesprek met het Italiaanse Rai Radio. Hij verwacht wel dat er minder mensen in de paddock aanwezig zullen zijn.

De Grand Prix van Italië staat voor de eerste week van september op de oorspronkelijke kalender en de organisator hoopt dat tegen die tijd het COVID-19-virus onder controle is, of dat de situatie enorm is verbeterd. "Het paddock zal absoluut minder druk zijn, ik schat dat er 30 tot 40 procent minder volk [dan vorig jaar] aanwezig zal zijn", aldus Damiani tegenover Rai Radio.

Echter is de Italiaan ook nuchter en laat weten dat Italië - na de enorme uitbraak die heel veel levens heeft gekost - voorzichtig moet doen met het nemen van stappen richting het houden van grote evenementen. "We hebben de ondersteuning van een vooraanstaand viroloog die ons gaat assisteren in de fase waarin we zitten", onthult Damiani, die kost wat kost een soort gelijke situatie als in Australië wil voorkomen.

"Een herhaling de situatie zoals die in Australië plaatsvond, betekent volgens mij absoluut het einde van het Grand Prix-seizoen 2020", stelt de Italiaan. Net als in Oostenrijk hoopt men er stiekem toch op om publiek op het terrein van de Temple of Speed toe te kunnen laten. "Het is allemaal erg moeilijk te voorspellen, dus willen we nog een paar weken wachten met het nemen van een beslissing. We moeten kunnen bevatten hoe de situatie in dat september-weekend zal zijn", aldus Damiani.

Net als de Grand Prix van Zandvoort is ook Monza afhankelijk van de kaartverkoop voor de Formule 1-race. In Zandvoort wil men voorlopig niets weten van een terugkeer van de Formule 1 zonder dat dat gevierd kan worden met publiek, ook als Liberty Media de organisatie financieel tegemoet komt.

Maar in Italië ligt dat anders. Daar hoopt en verwacht dat de Formule 1-organisatie Monza tegemoet komt met afdoende middelen, zodat men niet in de rode cijfers eindigt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.