VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Mongolië wacht nog steeds op excuses van Max Verstappen

Mongolië wacht nog steeds op excuses van Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Mongolië is niet van plan Max Verstappen los te laten in zaken zijn uitspraken over de boardradio in Portimão. Verstappen nam kennis van de onvrede van het Aziatische land en liet eerder al weten dat hij niemand wil kwetsen, maar daar neemt Mongolië geen genoegen mee.

Na het GP-weekend in Portimão stuurde ambassadeur van Mongolië bij de VN en de Wereldhandelsorganisatie (WTO) Lundag Purevsuren een officiële brief aan de mede-eigenaar van Red Bull Dietrich Mateschitz, waarin hij kritiek uitte op het gedrag van Max Verstappen en zijn onwil om zich te verontschuldigen. Daarnaast stuurde Purevsuren brieven aan de belangrijkste sponsors en partners van Red Bull Racing, waar onder Siemens.

Volgens formula1news.co.uk heeft Siemens gereageerd op de brief van de Mongoolse afgezant aan Red Bull Racing waarin het land nog steeds wacht op een openbaar excuus van Max Verstappen. Tijdens de vrije trainingen maakte de Nederlandse Red Bull-coureur zijn ongenoegen kenbaar over Lance Stroll, waarmee hij in botsing kwam, die hij onder andere een 'mongool' noemde.

"Siemens accepteert geen discriminatie, pesterijen en persoonlijke aanvallen op vertegenwoordigers van bepaalde groepen of individuen", aldus Siemens in reactie op de brief van de Mongoolse afgezant Lundag Purevsuren. "Het team heeft ons verzekerd dat alle nodige maatregelen zijn genomen om herhaling van een dergelijk incident te voorkomen, en de heer Verstappen heeft zich publiekelijk verontschuldigd voor zijn gedrag", aldus Siemens.

De regering zal aan deze kwestie blijven werken totdat het is opgelost

Daarmee is de zaak nog steeds niet afgerond. Volgens Purevsuren is heeft Red Bull zelf niet gereageerd op de [eerder genoemde] brief en heeft Verstappen zich niet openbaar verontschuldigd.

"De bewering dat Max Verstappen zich publiekelijk heeft verontschuldigd is niet waar, en de Mongoolse regering wacht op een reactie van zijn team. Hij heeft geen publieke verontschuldigingen aangeboden aan onze regering en heeft niet gereageerd op de openlijke oproep van de ambassadeur. - De regering zal aan deze kwestie blijven werken totdat het is opgelost", aldus Purevsuren.

Wordt vervolgd.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.