Mongolië wacht nog steeds op excuses van Max Verstappen

Mongolië is niet van plan Max Verstappen los te laten in zaken zijn uitspraken over de boardradio in Portimão. Verstappen nam kennis van de onvrede van het Aziatische land en liet eerder al weten dat hij niemand wil kwetsen, maar daar neemt Mongolië geen genoegen mee.

Mongolië wacht nog steeds op excuses van Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Na het GP-weekend in Portimão stuurde ambassadeur van Mongolië bij de VN en de Wereldhandelsorganisatie (WTO) Lundag Purevsuren een officiële brief aan de mede-eigenaar van Red Bull Dietrich Mateschitz, waarin hij kritiek uitte op het gedrag van Max Verstappen en zijn onwil om zich te verontschuldigen. Daarnaast stuurde Purevsuren brieven aan de belangrijkste sponsors en partners van Red Bull Racing, waar onder Siemens.

Volgens formula1news.co.uk heeft Siemens gereageerd op de brief van de Mongoolse afgezant aan Red Bull Racing waarin het land nog steeds wacht op een openbaar excuus van Max Verstappen. Tijdens de vrije trainingen maakte de Nederlandse Red Bull-coureur zijn ongenoegen kenbaar over Lance Stroll, waarmee hij in botsing kwam, die hij onder andere een 'mongool' noemde.

Lees hieronder verder

"Siemens accepteert geen discriminatie, pesterijen en persoonlijke aanvallen op vertegenwoordigers van bepaalde groepen of individuen", aldus Siemens in reactie op de brief van de Mongoolse afgezant Lundag Purevsuren. "Het team heeft ons verzekerd dat alle nodige maatregelen zijn genomen om herhaling van een dergelijk incident te voorkomen, en de heer Verstappen heeft zich publiekelijk verontschuldigd voor zijn gedrag", aldus Siemens.

De regering zal aan deze kwestie blijven werken totdat het is opgelost

Daarmee is de zaak nog steeds niet afgerond. Volgens Purevsuren is heeft Red Bull zelf niet gereageerd op de [eerder genoemde] brief en heeft Verstappen zich niet openbaar verontschuldigd.

"De bewering dat Max Verstappen zich publiekelijk heeft verontschuldigd is niet waar, en de Mongoolse regering wacht op een reactie van zijn team. Hij heeft geen publieke verontschuldigingen aangeboden aan onze regering en heeft niet gereageerd op de openlijke oproep van de ambassadeur. - De regering zal aan deze kwestie blijven werken totdat het is opgelost", aldus Purevsuren.

Wordt vervolgd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Circuit PortimãoDietrich MateschitzF1 GP PortugalF1 GP Portugal 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Lundag PurevsurenMax VerstappenRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.