Monaco en Rusland muiten: Toch grid girls in 2018?

De organisatie van de Grands Prix van Rusland en Monaco lijken muiterij te willen plegen op een van de doorgevoerde veranderingen van Liberty Media. Het lijkt erop dat er op de startopstelling van de Formule 1 Grands Prix van Rusland en die in Monaco toch grid girls te zien zullen zijn.

Monaco en Rusland muiten: Toch grid girls in 2018?
Foto: Grid girl met het startnummer van Max Verstappen (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

Volgens de Franse krant Nice Matin zet de organisatie van de Grand Prix van Monaco eigen grid girls in op de startopstelling. "Het besluit om de grid girls af te schaffen in de Formule 1, betekent nog niet dat wij niet onze eigen dames kunnen inzetten. De Grand Prix van Monaco zonder mooie vrouwen, dat gaat er bij ons niet in", aldus de voorzitter van de automobielclub van Monaco, Michel Boeri tegenover Nice Matin. "De grid girls zullen nu geen startnummers omhooghouden, maar vertegenwoordigen gewoon - als goede traditie - de race."

De organisatie van de Grand Prix van Monaco verwacht geen problemen met Liberty Media. "De grid girls zijn mooi en horen gewoon bij de Formule 1. Ik verwacht niet dat ze het de dertig jonge vrouwen lastig gaan maken om hun opleiding af te kunnen ronden of om geld te verdienen", aldus Michel Boeri.

En het blijft niet alleen bij de Grand Prix van Monaco, ook de Russische Grand Prix toont zich ongehoorzaam. Ook daar zijn het het absoluut niet eens met het besluit van Liberty Media om de grid girls van de startopstelling te verbannen.

"Als we tot overeenstemming kunnen komen, dan zullen we deze traditie in stand houden", laat de locominister-president Dmitry Kozak weten aan het Russische persbureau Interfax. "Het is geen goed idee om kinderen in te zetten op de startopstelling van de Formule 1. Bij iedere vorm van gemotoriseerde sport is het gebruikelijk om mooie dames in te zetten op de startopstelling", aldus Kozak.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race