VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Monaco en Rusland muiten: Toch grid girls in 2018?

Monaco en Rusland muiten: Toch grid girls in 2018?
Foto: Grid girl met het startnummer van Max Verstappen (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

De organisatie van de Grands Prix van Rusland en Monaco lijken muiterij te willen plegen op een van de doorgevoerde veranderingen van Liberty Media. Het lijkt erop dat er op de startopstelling van de Formule 1 Grands Prix van Rusland en die in Monaco toch grid girls te zien zullen zijn.

Volgens de Franse krant Nice Matin zet de organisatie van de Grand Prix van Monaco eigen grid girls in op de startopstelling. "Het besluit om de grid girls af te schaffen in de Formule 1, betekent nog niet dat wij niet onze eigen dames kunnen inzetten. De Grand Prix van Monaco zonder mooie vrouwen, dat gaat er bij ons niet in", aldus de voorzitter van de automobielclub van Monaco, Michel Boeri tegenover Nice Matin. "De grid girls zullen nu geen startnummers omhooghouden, maar vertegenwoordigen gewoon - als goede traditie - de race."

De organisatie van de Grand Prix van Monaco verwacht geen problemen met Liberty Media. "De grid girls zijn mooi en horen gewoon bij de Formule 1. Ik verwacht niet dat ze het de dertig jonge vrouwen lastig gaan maken om hun opleiding af te kunnen ronden of om geld te verdienen", aldus Michel Boeri.

En het blijft niet alleen bij de Grand Prix van Monaco, ook de Russische Grand Prix toont zich ongehoorzaam. Ook daar zijn het het absoluut niet eens met het besluit van Liberty Media om de grid girls van de startopstelling te verbannen.

"Als we tot overeenstemming kunnen komen, dan zullen we deze traditie in stand houden", laat de locominister-president Dmitry Kozak weten aan het Russische persbureau Interfax. "Het is geen goed idee om kinderen in te zetten op de startopstelling van de Formule 1. Bij iedere vorm van gemotoriseerde sport is het gebruikelijk om mooie dames in te zetten op de startopstelling", aldus Kozak.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.