Mogelijke kalender-switch tussen China en Bahrein

Dat er in 2018 een Formule 1 Grand Prix van China wordt verreden staat vast. Alleen staat de voorlopige datum van de Chinese GP, zondag 8 april 2018, ter discussie. Het lijkt er op dat Chinese Grand Prix en de Bahreinse Grand Prix van plek op de F1-kalender gaan ruilen.

Mogelijke kalender-switch tussen China en Bahrein
Foto: Start GP van China 2016 - Bron: Red Bull Racing

De switch tussen beiden Grands Prix komt doordat in de week van 8 april, de voorlopige datum van de GP van China, ook het Qingmingfestival in China wordt gevierd. Deze traditionele feestdag wordt ieder jaar op 4 of 5 april gevierd. Tijdens het Qingmingfestival eren de Chinezen hun voorouders en sinds 2008 betekent het een vaste vrije dag voor alle inwoners van China.

Aangezien het Grand Prix-weekend voor de F1-race in China op zondag 8 april staat ingepland komt het weekend in gedrang. "We proberen wereldwijd rekening te houden met lokale gebruiken, feestdagen en geloven", aldus Sean Bratches volgens Reuters. "We zijn nu met beide partijen - organisatie van China en Bahrein - in conclaaf hoe we dit voor alle partijen goed kunnen oplossen."

Voorlopig lijkt het er dus op dat nog drie Grands Prix voor 2018 bevestigd moeten worden. Naast China en Bahrein staat mogelijk de datum voor de Singaporese Grand Prix 2018 nog niet definitief vast.Bron: ReutersFormule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET