VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Mogelijke kalender-switch tussen China en Bahrein

Mogelijke kalender-switch tussen China en Bahrein
Foto: Start GP van China 2016 - Bron: Red Bull Racing

Dat er in 2018 een Formule 1 Grand Prix van China wordt verreden staat vast. Alleen staat de voorlopige datum van de Chinese GP, zondag 8 april 2018, ter discussie. Het lijkt er op dat Chinese Grand Prix en de Bahreinse Grand Prix van plek op de F1-kalender gaan ruilen.

De switch tussen beiden Grands Prix komt doordat in de week van 8 april, de voorlopige datum van de GP van China, ook het Qingmingfestival in China wordt gevierd. Deze traditionele feestdag wordt ieder jaar op 4 of 5 april gevierd. Tijdens het Qingmingfestival eren de Chinezen hun voorouders en sinds 2008 betekent het een vaste vrije dag voor alle inwoners van China.

Aangezien het Grand Prix-weekend voor de F1-race in China op zondag 8 april staat ingepland komt het weekend in gedrang. "We proberen wereldwijd rekening te houden met lokale gebruiken, feestdagen en geloven", aldus Sean Bratches volgens Reuters. "We zijn nu met beide partijen - organisatie van China en Bahrein - in conclaaf hoe we dit voor alle partijen goed kunnen oplossen."

Voorlopig lijkt het er dus op dat nog drie Grands Prix voor 2018 bevestigd moeten worden. Naast China en Bahrein staat mogelijk de datum voor de Singaporese Grand Prix 2018 nog niet definitief vast.Bron: Reuters

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.