Mogelijk regen tijdens de kwalificatie in Sochi

De eerste en twee vrije training in het Russische Sochi zijn onder droge omstandigheden verreden. Het had vrijdag in de ochtend wel geregend, maar dat had geen invloed op de vrije trainingen. Tijdens de sessies op zaterdag zou het wel eens kunnen regenen.

Mogelijk regen tijdens de kwalificatie in Sochi
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ook al is de kans op regen zaterdagochtend het grootst, toch kan het met een kanspercentage van 50% tijdens de kwalificatie regent in Sochi. Maar de coureurs lopen tijdens de derde vrije training het grootste risico om met regen te maken te krijgen.

De regenkansen zijn 's ochtends met 80% het grootst. In de middag, tijdens de kwalificatie, is de kans op regen met 50% kleiner.

De derde vrije training begint zaterdag om 11:00 uur en de kwalificatie volgt later op de dag om 14:00 uur.

De kans dat het zondag regent is volgens de weerstations 60%. Voor zondag zijn regenbuien, die het gebied af en toe kunnen treffen, voorspeld. De race voor de Grand Prix van Rusland begint zondagmiddag om 13:10 uur.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister