VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Mogelijk regen tijdens de kwalificatie in Sochi

Mogelijk regen tijdens de kwalificatie in Sochi
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste en twee vrije training in het Russische Sochi zijn onder droge omstandigheden verreden. Het had vrijdag in de ochtend wel geregend, maar dat had geen invloed op de vrije trainingen. Tijdens de sessies op zaterdag zou het wel eens kunnen regenen.

Ook al is de kans op regen zaterdagochtend het grootst, toch kan het met een kanspercentage van 50% tijdens de kwalificatie regent in Sochi. Maar de coureurs lopen tijdens de derde vrije training het grootste risico om met regen te maken te krijgen.

De regenkansen zijn 's ochtends met 80% het grootst. In de middag, tijdens de kwalificatie, is de kans op regen met 50% kleiner.

De derde vrije training begint zaterdag om 11:00 uur en de kwalificatie volgt later op de dag om 14:00 uur.

De kans dat het zondag regent is volgens de weerstations 60%. Voor zondag zijn regenbuien, die het gebied af en toe kunnen treffen, voorspeld. De race voor de Grand Prix van Rusland begint zondagmiddag om 13:10 uur.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.