Mogelijk meer tegenslag voor Sebastian Vettel

Lewis Hamilton won zondag zijn 61ste Formule 1-race. De Britse polesitter had het dan wel niet heel erg makkelijk, toch had hij het een stuk lastiger kunnen krijgen. Sebastian Vettel moest in de vierde ronde van de Grand Prix van Japan zijn strijd opgeven met technische problemen, een defecte bougie hield de Duitser af van een strijd om de overwinning op Suzuka.

Mogelijk meer tegenslag voor Sebastian Vettel
Foto: Sebastian Vettel #5 (Ferrari) - Bron: Scuderia Ferrari Media

Ook al is Hamilton erg blij met zijn overwinning in Japan, toch leeft de Mercedes-coureur mee met zijn titelrivaal Sebastian Vettel. "Hij [Vettel] was erg ongelukkig dat hij moest opgeven zonder dat hij er zelf iets aan kan doen", aldus Hamilton. "Ik ben blij dat mijn race goed is verlopen, maar hij heeft wel heel erg veel tegenslag."

En er wacht Vettel mogelijk nog meer tegenslag. Terwijl het team vlak voor de race in Japan nog druk doende was met pogingen het probleem van zijn Ferrari te verhelpen verscheen Vettel te laat voor de volkslied-ceremonie. Hiervoor kreeg de Duitser ook nog eens een reprimande van de wedstrijdleiding op Suzuka, de tweede dit seizoen. Mocht de Ferrari-coureur nog een reprimande krijgen dan betekent dat automatisch een gridstraf, maar die moet hij dan wel door een overtreding op de baan oplopen, zo meldt Sky Sports.

Er mag nu helemaal niets meer verkeerd gaan bij Ferrari en met name Sebastian Vettel. Zijn titelrivaal Lewis Hamilton kan in theorie over twee weken al wereldkampioen worden tijdens de Grand Prix van Amerika. Finisht Hamilton in het Texaanse Austin als eerste en Vettel valt uit, dan is de voorsprong van de Brit onoverbrugbaar.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race