VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Mogelijk meer tegenslag voor Sebastian Vettel

Mogelijk meer tegenslag voor Sebastian Vettel
Foto: Sebastian Vettel #5 (Ferrari) - Bron: Scuderia Ferrari Media

Lewis Hamilton won zondag zijn 61ste Formule 1-race. De Britse polesitter had het dan wel niet heel erg makkelijk, toch had hij het een stuk lastiger kunnen krijgen. Sebastian Vettel moest in de vierde ronde van de Grand Prix van Japan zijn strijd opgeven met technische problemen, een defecte bougie hield de Duitser af van een strijd om de overwinning op Suzuka.

Ook al is Hamilton erg blij met zijn overwinning in Japan, toch leeft de Mercedes-coureur mee met zijn titelrivaal Sebastian Vettel. "Hij [Vettel] was erg ongelukkig dat hij moest opgeven zonder dat hij er zelf iets aan kan doen", aldus Hamilton. "Ik ben blij dat mijn race goed is verlopen, maar hij heeft wel heel erg veel tegenslag."

En er wacht Vettel mogelijk nog meer tegenslag. Terwijl het team vlak voor de race in Japan nog druk doende was met pogingen het probleem van zijn Ferrari te verhelpen verscheen Vettel te laat voor de volkslied-ceremonie. Hiervoor kreeg de Duitser ook nog eens een reprimande van de wedstrijdleiding op Suzuka, de tweede dit seizoen. Mocht de Ferrari-coureur nog een reprimande krijgen dan betekent dat automatisch een gridstraf, maar die moet hij dan wel door een overtreding op de baan oplopen, zo meldt Sky Sports.

Er mag nu helemaal niets meer verkeerd gaan bij Ferrari en met name Sebastian Vettel. Zijn titelrivaal Lewis Hamilton kan in theorie over twee weken al wereldkampioen worden tijdens de Grand Prix van Amerika. Finisht Hamilton in het Texaanse Austin als eerste en Vettel valt uit, dan is de voorsprong van de Brit onoverbrugbaar.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.