'Mogelijk alleen tegen COVID19 gevaccineerde fans aanwezig op Imola'

Terwijl gisteren (maandag) de beperkende maatregelen in Italië iets zijn versoepeld, houden de instanties rond de GP van Emilia-Romagna er toch wel rekening mee dat de toeschouwers, als ze worden toegelaten, allemaal gevaccineerd moeten zijn.

'Mogelijk alleen tegen COVID19 gevaccineerde fans aanwezig op Imola'
© McLaren F1

Net als in 2020 maakt de Formule 1 gebruik van circuits die in eerste instantie niet op de oorspronkelijke F1-kalender stonden. Ook het circuit van Imola is er daar een van. De organisatie van de Grand Prix in Emilia-Romagna en de lokale overheid hopen dat er tijdens de tweede ronde van het kampioenschap toeschouwers kunnen worden toegelaten, die hoop was eerder al uitgesproken. Maar het is denkbaar dat er alleen fans worden toegelaten die al gevaccineerd zijn tegen COVID19.

Emilia Romagna-president Stefano Bonaccini zei dat hij hoopte dat de coronavirus-situatie toeschouwers in staat zou stellen om Imola bij te wonen, "ook al is het op een beperkte manier". Maar gemeenteraadslid Daniele Marchetti wordt nu geciteerd door het Italiaanse krant Corriere dello Sport: "De aanwezigheid van het publiek is geen onbelangrijk aspect"

"Dit kan zelfs leiden tot een verandering van de kosten. Als het publiek niet aanwezig mag zijn, komen alle kosten, van ongeveer 2 miljoen euro, voor rekening van het Imola-consortium", voegde hij eraan toe. We hebben van president Bonaccini begrepen dat ze erover denken om alleen gevaccineerde burgers toe te laten, terwijl sneltests niet meer worden genoemd."

Of het werkelijk zover komt is zeer waarschijnlijk. Niet alleen in Nederlander, maar ook elders in Europa steekt de Britse variant van COVID19 in steeds rapper tempo de kop op. De variant is besmettelijker en kan dus roet in het eten gooien voor de GP van Emilia-Romagna. Wordt vervolgd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusCOVID19F1 GP Emilia-RomagnaF1 GP Emilia-Romagna 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.