Misschien al voor de zomerstop meer pk's voor Max Verstappen

Max Verstappen kon op Silverstone het tempo van de Ferrari's, voordat Vettel hem de grindbak in ramde, makkelijk bijhouden. Feitelijk was de Nederlander zelfs sneller dan Leclerc en Vettel en kon hij het mogelijk zelfs Bottas lastig maken op het Britse asfalt.

Misschien al voor de zomerstop meer pk's voor Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing komt stapje voor stapje steeds dichterbij aan de concurrentie, Mercedes en Ferrari. Terwijl de Red Bull/Honda-combinatie in Oostenrijk nog het voordeel had door de verzengende hitte, was op Silverstone duidelijk merkbaar dat Max Verstappen het vuur aan de schenen van Charles Leclerc en Sebastian Vettel kon leggen. Dit ondanks dat Red Bull Racing met hun Honda-motor nog vele pk's te kort komt ten opzichte van de Ferrari-motor.

Maar er is meer op komst, zo is te lezen in de Duitse- en ook Spaanse media. Honda komt mogelijk al voor de zomerstop met de Spec-4 motor op de proppen. Zo blijkt publicaties van AS en Auto Motor und Sport. De nieuwe Honda-motor moet voldoende paardenkrachten leveren om op het zelfde niveau als Mercedes te komen. Men spreekt over 25 pk meer dan wat de Spec-3 Honda-motor momenteel produceert.

Volgens het Duitse medium Auto Motor und Sport stond de volgende motorupgrade bij Honda gepland voor de Grand Prix van België, maar nu lijkt het er op dat Red Bull Racing de nieuwe krachtbron al op de Hungaroring in Hongarije kan inzetten.

Een nieuwe motorupgrade betekent voor zowel Max Verstappen als Pierre Gasly aan grindstraf van minimaal tien posities op de startgrid. Het Red Bull-rijderspaar zit namelijk al aan het maximaal aantal gebruikte motorcomponenten.

Of de genoemde hoeveelheid paardenkrachten overeenkomen met de werkelijkheid is nog even afwachten. Geen enkele motorfabrikant heeft ooit het werkelijke aantal pk's hardop genoemd, dus ook de 25 pk extra van Honda is speculatief. Maar iedere pk extra is er een, dus het is sowieso positief dat Honda mogelijk al in Hongarije met de Spec-4 motor op de proppen komt.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.