VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Misschien al voor de zomerstop meer pk's voor Max Verstappen

Misschien al voor de zomerstop meer pk's voor Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kon op Silverstone het tempo van de Ferrari's, voordat Vettel hem de grindbak in ramde, makkelijk bijhouden. Feitelijk was de Nederlander zelfs sneller dan Leclerc en Vettel en kon hij het mogelijk zelfs Bottas lastig maken op het Britse asfalt.

Red Bull Racing komt stapje voor stapje steeds dichterbij aan de concurrentie, Mercedes en Ferrari. Terwijl de Red Bull/Honda-combinatie in Oostenrijk nog het voordeel had door de verzengende hitte, was op Silverstone duidelijk merkbaar dat Max Verstappen het vuur aan de schenen van Charles Leclerc en Sebastian Vettel kon leggen. Dit ondanks dat Red Bull Racing met hun Honda-motor nog vele pk's te kort komt ten opzichte van de Ferrari-motor.

Maar er is meer op komst, zo is te lezen in de Duitse- en ook Spaanse media. Honda komt mogelijk al voor de zomerstop met de Spec-4 motor op de proppen. Zo blijkt publicaties van AS en Auto Motor und Sport. De nieuwe Honda-motor moet voldoende paardenkrachten leveren om op het zelfde niveau als Mercedes te komen. Men spreekt over 25 pk meer dan wat de Spec-3 Honda-motor momenteel produceert.

Volgens het Duitse medium Auto Motor und Sport stond de volgende motorupgrade bij Honda gepland voor de Grand Prix van België, maar nu lijkt het er op dat Red Bull Racing de nieuwe krachtbron al op de Hungaroring in Hongarije kan inzetten.

Een nieuwe motorupgrade betekent voor zowel Max Verstappen als Pierre Gasly aan grindstraf van minimaal tien posities op de startgrid. Het Red Bull-rijderspaar zit namelijk al aan het maximaal aantal gebruikte motorcomponenten.

Of de genoemde hoeveelheid paardenkrachten overeenkomen met de werkelijkheid is nog even afwachten. Geen enkele motorfabrikant heeft ooit het werkelijke aantal pk's hardop genoemd, dus ook de 25 pk extra van Honda is speculatief. Maar iedere pk extra is er een, dus het is sowieso positief dat Honda mogelijk al in Hongarije met de Spec-4 motor op de proppen komt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.