VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Misschien al in België geen 'kwalificatie-modus' meer

Misschien al in België geen 'kwalificatie-modus' meer
© LAT Images/Mercedes F1

De FIA heeft het idee opgevat om de 'party modus' met ingang van 2021 te verboden. De speciale motorinstelling, waardoor er tijdelijk meer vermogen beschikbaar is, wordt mogelijk al in Spa-Francorchamps verbannen. De FIA heeft de stem van zes teams nodig, om al in Spa de 'party modus' te verbieden.

Vanuit Spanje komen berichten dat de FIA het idee heeft opgevat om de 'party modus' al in Spa te verbieden. De autosport federatie heeft slechts de stem van zes teams nodig, om de 'party modus' voor de rest van 2020 niet meer toe te staan.

De meningen over het verbieden van de 'party modus' lopen uiteen. Zo is Pierre Gasly het verbannen van de speciale motorinstelling. "Het is jammer als het wordt verboden. Een onderdeel van de Formule 1 is om tot het uiterste aan te vallen en zo efficiënt mogelijk te werken.", aldus de AlphaTauri-coureur.

Max Verstappen vindt het eigenlijk wel logisch dat de 'party modus' komt te vervallen. "Ik denk dat het goed is als we daar vanaf zouden stappen. Want eigenlijk mag je na de kwalificatie ook niets meer wijzigen aan een auto, behalve dat soort dingen als de motorinstellingen. Het zou dus niet onlogisch zijn om dat ook aan banden te leggen", aldus de Nederlander.

In het Mercedes-kamp zijn ze uiteraard tegen het schrappen van de 'party modus'. Mercedes staat er bekend om, om vele extra paardenkrachten los te laten in het derde deel van de kwalificatie en zo in vrijwel alle gevallen de poleposition te scoren. "Ze willen ons alleen maar langzamer maken", was een van de reacties van Lewis Hamilton. Wordt vervolgd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.