Mika Häkkinen vindt de Formule 1 al lang niet meer spannend

Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen vindt dat de Formule 1 alles behalve spannend is. De Fin denkt dat de sport een nieuwe impuls nodig heeft, en dan vooral door jong talent.

Mika Häkkinen vindt de Formule 1 al lang niet meer spannend

"Formule 1 is al langere tijd niet meer spannend", aldus Mika Häkkinen tegenover het Duitse Bild. "Natuurlijk was de strijd tussen Rosberg en Hamilton niet saai, maar wat het minder boeiend maakt was het feit dat het om twee coureurs van het zelfde team ging."

"Nu heb je de strijd tussen Mercedes en Ferrari, maar jonge talenten zoals Max Verstappen blijven op afstand en juist dat maakt het een stuk minder spannend", aldus de Fin.

De Formule 1 is niet alleen maar kommer en kwel voor de kampioen van 1998 en 1999. "[Sebastian] Vettel rijdt netjes en 'clean', alsof hij de wagen over het circuit laat glijden."

"Maar Lewis [Hamilton] lijkt er meer moeite voor te moeten doen. Hij moet meer risico's nemen. Vroeg of laat loopt dat verkeerd af", besluit Häkkinen.

In de tijd dat de Fin zelf reed zat de halve wereld met kromme tenen voor de televisie, om te zien wie de volgende grand prix ging winnen, hijzelf of Michael Schumacher.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.