VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Mika Häkkinen: "Setup is te specifiek gericht op Max Verstappen"

Mika Häkkinen: "Setup is te specifiek gericht op Max Verstappen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen denkt dat de specifiek voor Max Verstappen gebouwde RB16 wel eens het probleem voor Alexander Albon kan zijn. De Britse Thai worstelt met de eigenschappen van de Red Bull RB16 en de Finse ex-Formule 1-coureur en moet dit weekend in Imola bewijzen dat hij het Red Bull-stoeltje voor 2021 waard is.

Het heeft er alle schijn van dat Alexander Albon hetzelfde pad als Pierre Gasly gaat volgen. Gasly werd na de zomerstop in 2019 teruggeplaatst in het toenmalige Toro Rosso en Albon kreeg een kans om zich naast Verstappen te bewijzen. Nu ruim een jaar later staat Albon er niet goed voor. Zijn prestaties zijn flink ingekakt, nadat hij in de laatste twee races geen WK-punten meenam voor het team, en als hij in Imola niet iets heel bijzonders laat zien verliest hij zijn kans om ook in 2021 voor het team uit te komen.

In zijn wekelijkse column voor Unibet zegt Mika Häkkinen dat hij waarschijnlijk weet waarom Albon niet mee kan komen met Max Verstappen. De doorontwikkelde RB16 zou te specifiek gericht zijn op de rijstijl van de Nederlander. En dat zou de doorslag geven voor de tegenvallende prestaties van Albon.

"Red Bull lijdt er onder tijdens vele races een 'eenmansteam' te zijn en ook in Portugal zagen we dat Albon - die op een ronde werd gezet door zijn teamgenoot - het niet makkelijk had", aldus Häkkinen in zijn column. "Dit is ongebruikelijk, gezien het feit dat Albon - net als Gasly - een uitstekende coureur is. Maar toch is het voor hun moeilijk om de tweede Red Bull-auto te besturen."

"Ik weet zeker dat Christian Horner inziet dat het belangrijk is om zo snel mogelijk met een oplossing te komen. Een setup die te specifiek gericht is op Verstappen kan het probleem zijn. Dat is overduidelijk als je naar - de terugverwezen - Pierre Gasly kijkt, die de laatste tijd meer en meer competitief is geworden", aldus Häkkinen.

Er is sinds woensdag geen sprake meer van dat Pierre Gasly in 2021 plaats gaat nemen in de volgende versie van de Red Bull RB16. De Fransman werd officieel bevestigd als coureur van AlphaTauri en hoopt zijn succesreeks van 2020 in 2021 een vervolg geven bij de formatie uit Faenza.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.