Mick Schumacher over eigen F1-debuut: "Voor 90 procent tevreden"

Haas F1 kende zondag een gemengde dag. Aan de ene kant was daar Mick Schumacher die zijn eerste race volledig uitreed, maar aan de andere kant miste de andere rookie, Nikita Mazepin, zijn kans om nog meer kilometers te maken in de Haas-bolide.

Mick Schumacher over eigen F1-debuut: "Voor 90 procent tevreden"
© Haas F1 | Mick Schumacher tijdens de race in Bahrein 2021.

"We hadden vandaag een slagingspercentage van 50 procent. Mick (Schumacher) heeft het heel goed gedaan - ik denk dat hij vandaag veel heeft geleerd, en het team heeft veel geleerd, de strategie werkt", aldus teambaas Günther Steiner. "Nikita (Mazepin), zagen we natuurlijk allemaal spinnen in de eerste ronde die zijn race compromitteerde. Hij voelt zich er niet goed bij, maar we schrijven het weg als een leer proces."

Mick Schumacher kon daarentegen wel zijn race uitrijden, ondanks een spin na de safety car. De jonge Duitser is gematigd positief over zijn eerste Formule 1-race. "Over het algemeen zou ik zeggen dat ik 90 procent tevreden ben en 10 procent niet - vanwege de fout die ik maakte, de spin, bij het herstarten van de safety car."

"Gelukkig was de auto nog steeds goed te besturen, alles was in orde, dus ik kon doorgaan en mijn ervaring tijdens het raceweekend verder uitbouwen. Het is duidelijk dat ik daarna door de C3 (banden) en de C2 ging, wat heel goed aanvoelde. Het was een beetje jammer dat ik niet in het middenveld zat om op zijn minst een paar ronden dicht bij de [grote] jongens te kunnen blijven."

"Gelukkig kwam ik dichter bij door zaken als blauwe vlaggen en ik haalde Nicholas (Latifi) in - dus ik kon voelen hoe het was om een ​​auto op de voet te volgen en DRS te hebben en te gebruiken. Over het algemeen heb ik het gevoel dat ik veel heb geleerd en hopelijk kan ik dat omzetten in iets positiefs voor de volgende race", aldus Mick Schumacher.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Bahrein 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Günther SteinerHaas F1Mick SchumacherNikita Mazepin
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.