Mick Schumacher onder de indruk van remvermogen F1-bolide

Mick Schumacher komt na zijn Europese Formule 3-titel meer en meer in de belangstelling van de media te staan. Werd de jonge spruit van F1-legende Michael Schumacher vorig jaar voor het F3-raceweekend in Spa compleet genegeerd, vandaag de dag lijkt er geen maat te staan op de superlatieven in de media.

Mick Schumacher onder de indruk van remvermogen F1-bolide
©Pirelli

Mick Schumacher debuteerde vorig weekend in de Formule 2, waar hij voor Prema Racing uitkomt, en staat na de eerste tweede races in de woestijn op de achtste positie in de tussenstand om het kampioenschap 2019. Dinsdag kreeg zijn aanwezigheid in Bahrein een vervolg. De Ferrari-junior was door de Scuderia uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste testdag in Sakhir, Bahrein. Die ervaring zal de jonge Duitser nog lang met zich meedragen.

"Ik heb er ontzettend van genoten. Het voelde voor mij als thuiskomen toen ik in de pitbox kwam", aldus Mick Schumacher. "Ik kende al veel mensen van kinds af." Het 20-jarige racetalent reed dinsdag in de Ferrari SF90, en maakte zodoende voor de eerste keer kennis met een moderne Formule 1-auto.

Schumacher jr was erg onder de indruk van die ervaring. "Vooral van het remvermogen van de Formule 1-auto was ik onder de indruk", aldus Mick Schumacher die vandaag (woensdag 3 april) zijn rondjes op het Bahrain International Circuit in de Alfa Romeo C39 rijdt.

Dinsdag reed Mick Schumacher in de SF90 van Ferrari 56 ronden en liet de tweede tijd noteren. Een prima resultaat, ook al reed de jonge Duitser als enige op de aller zachtste bandensoort die er is. Max Verstappen reed dinsdag de snelste rondetijd.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET