Mick en de Hulk in 2021 naar Alfa Romeo? Ralf Schumacher denkt van wel

De Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi en Kimi Räikkönen hebben allebei een contract dat aan het eind van 2020 afloopt. Voor Kimi Räikkönen lijkt het logisch dat hij klaar is met F1, maar voor Giovinazzi - die nog plannen heeft in de Formule 1 - zou een scheiding met de Zwitserse renstal als een zware teleurstelling komen.

Mick en de Hulk in 2021 naar Alfa Romeo? Ralf Schumacher denkt van wel
© Pirelli | Mick Schumacher in actie tijdens tweede testdag in Bahrein (april 2019)

Räikkönen bereikt op 17 oktober de respectabele leeftijd van 41 jaar en veel wijst er op dat de Finse Iceman klaar is met zijn geliefde Formule 1. Dus als zijn contract niet wordt verlengd, is dat niet verrassend. Maar bij Antonio Giovinazzi zou een dergelijk scenario als een bitter pil ervaren worden. De Italiaan droomt ervan om ooit een Ferrari-coureur te worden, maar als hij niet in de Formule 1 blijft, wordt die kans steeds kleiner. Zeker sinds eerder dit jaar bekend werd dat Carlos Sainz een contract heeft getekend met de renstal uit Maranello.

Als Alfa Romeo Racing in 2021 met een schone lei begint, dan komen er twee namen van coureurs bij Schumacher naar boven, die kans maken een F1-stoeltje bij Alfa Romeo te scoren. Dat is althans wat ex-Formule 1-coureur Ralf Schumacher tegenover Sky Sports verklaarde.

"Iedereen weet van de nauwe banden tussen Alfa Romeo en Ferrari. Het zou dus niet meer dan logisch zijn als er rookie [vanuit de Ferrari Driver Academy] naar Alfa Romeo gaat", verwacht Ralf Schumacher, die ook hoopt dat één van de junioren uit de FDA een kans krijgt om dit jaar tijdens een vrijdagtraining in actie komt.

"Mild uitgedrukt gaat het momenteel niet goed bij Alfa Romeo", gaat de Duitser verder. "Het zou mij niet verbazen als ze op zoek zijn naar twee nieuwe coureurs. En dan denk ik aan een ervaren rot in het vak en een veel belovend rookie. Het zou goed kunnen dat er al onderhandelingen plaatsvinden tussen Hülkenberg en Alfa Romeo", besluit de 45-jarige Duitser, die er ook op hint dat zijn neef Mick Schumacher grote kans maakt om volgend jaar zijn debuut in de Formule 1 te maken.

Waarom Robert Shwartzman - ook een Ferrari-junior - niet in de voorspelling van Ralf Schumacher voorkomt laat zich raden, maar is wel opmerkelijk. De Russische coureur leidt momenteel het Formule 2-kampioenschap en Mick Schumacher staat op de vierde plek, nog achter Honda-junior Yuki Tsunoda (P3) en nog een Ferrari-junior Callum Ilott(P2). Wordt vervolgd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alfa Romeo F1Antonio GiovinazziCallum IlottF1 nieuws 2020FDAFormule 1 2020Kimi RäikkönenMick SchumacherNico HülkenbergRalf SchumacherRobert ShwartzmanSilly Season
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.