Michael Schumacher's F2002 Ferrari brengt U$ 5,9 miljoen op

Michael Schumacher's F2002 Ferrari brengt U$ 5,9 miljoen op
© RM Sotheby's

De Ferrari-bolide waarmee Michael Schumacher in 2002 de wereldtitel veroverde, heeft in Abu Dhabi, tijdens een speciale veiling van Sotheby, maar liefts 5,9 miljoen dollar opgebracht.

Nieuwe en natuurlijke rijke eigenaar van de Ferrari F2002, waarmee de legendarische Schumi in 2002 naar de wereldtitel reed, mag zich gelukkig prijzen. Hij of zij kwam na het bod van 5,9 miljoen Amerikaanse dollars in het bezit van deze unieke Ferrari-bolide.

Met de geveilde F2002 - met chassisnummer 219 - reed Michael Schumacher naar drie overwinningen. In datzelfde jaar won de Duitser elf Grands Prix en uiteindelijk de wereldtitel mee naar Maranello te nemen. Een deel van de opbrengst van de Ferrari F2002 (V10) - die overigens werd ontworper door Rory Byrne - gaat naar de stichting 'Keep Fighting', waar de familie Schumacher het voorzitterschap in handen heeft.

Naast de Ferrari F2002 werden er meer raceauto's geveild, waaronder ook een Ferrari 126 C2. Met deze bolide reed Patrick Tambay - als plaatsvervanger van de in België verongelukte Gilles Villeneuve - in 1982 naar de overwinning tijdens de Grand Prix van Duitsland. De Ferrari 126 C2 bracht 1,9 miljoen dollar op.

De auto die het meest opbracht was een Pagani Zonda Aether uit 2017. Deze bracht 6,05 miljoen dollar op.

Maar de meeste aandacht ging uit naar de Ferrari F2002, waarmee Michael Schumacher ook de zeer bekende Grand Prix van Oostenrijk won, nadat de hele race geleid werd door zijn teamgenoot Rubens Barrichello. De Brazilië moest in opdracht van toenmalig teambaas Jean Todt de leiding uit handen geven. En dat deed 'Rubhino' meters voor de finishlijn. Onder luid gefluit en gejoel nam Michael Schumacher de overwinningsbokaal in handen, en trok tegelijkertijd zijn teamgenoot Rubens Barrichello op de hoogste trede van het ereschavot. Het was tenen krommend om naar te kijken, zelfs vandaag de dag nog.

Later dat jaar werd Michael Schumacher voor de vijfde keer in zijn carrière wereldkampioen in de Formule 1. In 2003 en 2004 ging 'Der Schumi' er voor de zesde en zevende keer met de eretitel vandoor.

De 5,9 miljoen - die werd neergeteld voor de F2002 - is overigens niet te vergelijken met de prijs die werd betaald voor de F2001, de Ferrari-bolide waarmee Schumacher in 2001 ook de wereldtitel pakte. Die prijs was namelijk ruim 7,5 miljoen Amerikaanse dollars.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.