Michael Schumacher nog altijd recordhouder in Frankrijk

De Grand Prix van Frankrijk, één van de oudste Formule 1-races in de wereld, staat in 2018 weer op de F1-kalender. Na een afwezigheid van tien jaar zal de Formule 1 vandaag weer in actie komen, dit jaar op het Circuit Paul Ricard.

Michael Schumacher nog altijd recordhouder in Frankrijk
©Scuderia Ferrari

Michael Schumacher's voormalig Ferrari-teamgenoot Felipe Massa was in 2008 de laatste winnaar van de Grand Prix van Frankrijk. Destijds werd de race gereden op Magny-Cours. Terwijl dit weekend de Franse Grand Prix op Paul Ricard verreden wordt.

Een interessant gegeven is dat Michael Schumacher, de meest succesvolle Formule 1-coureur ooit, het record van meeste overwinningen (8) in Frankrijk nog steeds op zijn naam heeft staan. Het ziet er ook niet naar uit dat dat record snel verbeterd wordt.

De 49-jarige Duitser, die op zondag 29 december 2013 in de Franse Alpen een ski-ongeval meemaakte, heeft acht Franse Grands Prix op zijn naam staan. De tweede man in het lijstje is Fransman Alain Prost, die zes F1-races op Frans grondgebied wist te winnen.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET