VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Michael Schumacher nog altijd recordhouder in Frankrijk

Michael Schumacher nog altijd recordhouder in Frankrijk
©Scuderia Ferrari

De Grand Prix van Frankrijk, één van de oudste Formule 1-races in de wereld, staat in 2018 weer op de F1-kalender. Na een afwezigheid van tien jaar zal de Formule 1 vandaag weer in actie komen, dit jaar op het Circuit Paul Ricard.

Michael Schumacher's voormalig Ferrari-teamgenoot Felipe Massa was in 2008 de laatste winnaar van de Grand Prix van Frankrijk. Destijds werd de race gereden op Magny-Cours. Terwijl dit weekend de Franse Grand Prix op Paul Ricard verreden wordt.

Een interessant gegeven is dat Michael Schumacher, de meest succesvolle Formule 1-coureur ooit, het record van meeste overwinningen (8) in Frankrijk nog steeds op zijn naam heeft staan. Het ziet er ook niet naar uit dat dat record snel verbeterd wordt.

De 49-jarige Duitser, die op zondag 29 december 2013 in de Franse Alpen een ski-ongeval meemaakte, heeft acht Franse Grands Prix op zijn naam staan. De tweede man in het lijstje is Fransman Alain Prost, die zes F1-races op Frans grondgebied wist te winnen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.