HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Michael Masi zag "geen reden om de race niet te herstarten"

Tijdens de Azerbeidzjaanse Grand Prix van gisteren zagen we twee heftige crashes, beide op het rechte stuk. Waar het incident van Stroll afgedaan werd met een safety car, kregen we na de geplofte band van Verstappen een rode vlag. FIA-directeur Michael Masi legde hun keuze uit in een gesprek met The Race na afloop van de wedstrijd.

Michael Masi zag "geen reden om de race niet te herstarten"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Het moment dat Lewis Hamilton zijn rempunt voor bocht 1 mist na de herstart in Azerbeidzjan 2021.

Het waren twee soortgelijke crashes, maar alleen de crash van Verstappen in ronde 46 zorgde voor een onderbreking. Vijftien rondes eerder ontplofte de band van Stroll. "Na de crash van Stroll was er nog genoeg tijd en ruimte om de rotzooi op te ruimen", licht Masi toe. Na de crash van Verstappen waren er nog maar vijf rondes te gaan. "We waren we er niet zeker van dat het puin binnen de juiste tijd zou kunnen worden opgeruimd", zei Masi. "Dus ik dacht dat het in het belang van de sport was om de rode vlag te zwaaien en dan opnieuw te starten."

Tijdens de safety car periode was er radiocontact te horen tussen Jonathan Wheatley, de teammanager van Red Bull en Masi, daar werd al gesproken over een mogelijke rode vlag. "We communiceren in zo'n situatie met iedereen. Maar kijkend naar het aantal ronden dat we nog moesten rijden, het herstel dat de baan nodig had en het feit dat er zoveel puin lag vlak bij de pits was het de beste optie om de race stop te zetten, alles op te ruimen en uiteindelijk de race herstarten", aldus de Australiër.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Azerbeidzjan 2021F1 nieuws 2021FIAFormule 1 2021Michael Masi
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.