Michael Masi blijft rest van het GP-seizoen FIA-racedirecteur

Michael Masi werd daags na het overlijden van Charlie Whiting aangewezen als tijdelijke plaatsvervanger van de FIA-racedirecteur. Afgelopen weekend in Groot-Brittannië kreeg Masi te horen dat hij tenminste het hele seizoen aanblijft in deze functie.

Michael Masi blijft rest van het GP-seizoen FIA-racedirecteur
© FIA

Het wegvallen van Charlie Whiting wordt nog steeds gezien als een groot verlies. Alle Formule 1-coureurs zagen de FIA-racedirecteur als een kompaan. De FIA moest in maart snel handelen door een plaatsvervanger aan te wijzen en dat werd Michael Masi.

Masi staat sinds maart 2019 voor de loodzware taak om in de voetsporen van zijn alom gewaardeerde voorganger Charlie Whiting te treden. En dat is niet zo makkelijk als dat het lijkt. Niettemin is de FIA tot op heden tevreden over het functioneren van Masi en werd afgelopen weekend in Silverstone bekend dat hij aanblijft als racedirecteur. Tenminste tot en met laatste Formule 1-race van 2019, de Grand Prix van Abu Dhabi.

Tegenover RaceFans verklaart Michael Masi dat hij "tot het einde van het seizoen 2019" aanblijft in de functie van FIA-racedirecteur. Mogelijk blijft hij ook na 2019 aan in deze functie.

Masi, die in Australië de leiding had als racedirecteur van de V8 Supercar-serie, verhuisde voor zijn nieuwe functie naar Parijs, de plaats waar het hoofdkantoor van de FIA is gevestigd.

Hoe wel hij zijn sporen in de V8 Supercar-serie en andere raceklassen al verdiend heeft, was er na de Grand Prix van Oostenrijk toch wat voorzichtige kritiek op het onderzoek wat plaatsvond na de inhaalactie van Max Verstappen op Charles Leclerc op Red Bull Ring.

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko hadden de stewards het incident niet eens hoeven onderzoeken en liet een opmerking richting Michael Masi optekenen door Motorsport Total. "Die man [Michael Masi] heeft het noodzakelijk gezag en mist nog veel ervaring", aldus Marko.

Valtteri Bottas was het met Marko eens. "Ik denk dat het gewoon een race-incident was. Ik was eerlijk gezegd een beetje verbaasd dat er onderzoek werd gedaan of er wel of geen straf moest worden uitgedeeld. Het was puur race en dat is wat we willen zien", aldus Bottas.

Maar er zijn ook positieve woorden voor de nieuwe racedirecteur. "Michael loopt in de voetsporen van Charlie [Whiting], tot nu toe heeft het goed gedaan, maar Charlie blijft een legende voor ons. Michael heeft natuurlijk nog niet zoveel ervaring, maar ik denk dat hij het heel goed doet", aldus Sergio Pérez.

Michael Masi blijft dus tot het einde van het Formule 1 GP-seizoen aan als racedirecteur van de FIA en mogelijk zelfs ook daarna.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.