Met nul punten een teleurstellende race op Spa voor Alfa Romeo

Alfa Romeo F1 heeft geen geluk gehad zondag tijdens de Grand Prix van België. Kimi Räikkönen eindigde op een zestiende plaats. Zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi finishte niet. Nul punten dus voor het team dat grote kans op punten had.

Met nul punten een teleurstellende race op Spa voor Alfa Romeo
© Pirelli F1 Media

De start was chaotisch en dat pakte voor Giovinazzi goed uit. De Italiaan ontweek alle mêlee en ging van plaats achttien naar plaats elf.

Räikkönen had een akkefietje met Verstappen. "Ik moest remmen voor Bottas en ik zag Verstappen niet. Het was zo jammer want we hadden echt een goede auto dit weekend." Räikkönen raakte Verstappen en vloog letterlijk door de lucht. Dit kostte hem zijn voorvleugel maar veroorzaakte nog meer schade aan onder meer de bodemplaat. De Fin kon daardoor in de race niet meer aanvallend rijden.

Giovinazzi heeft tot aan de laatste ronde een fantastische race laten zien met schitterende gevechten en prachtige inhaalacties. Chapeau voor de Italiaan die met veel passie en moed zijn race reed. En toen kwam die laatste ronde. Wat er precies gebeurde is niet bekend. Wat wel duidelijk was, is dat hij zijn auto verloor met bijna 300 km per uur en hem hard in de bandenstapel parkeerde. Of het een rijdersfout was of een technisch mankement zal onderzoek doen uitmaken. Ook een feit is dat dit heel jammer was, want hij lag op een achtste plaats en door het uitvallen van Norris had dit kunnen worden verzilverd als een zevende plek.

Hopelijk scoort het Italiaanse team volgende week in Monza wel de punten.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.