'Met het juiste materiaal is Max klaar voor de wereldtitel'

Iedereen wil sinds de wintertests weten hoe de vlag erbij hangt. Zal Max Verstappen in 2020 echt de luis in de pels van Mercedes en vooral Lewis Hamilton worden? Volgens Jos Verstappen is zijn zoon er al jaren klaar voor, "als hij maar het juiste materiaal heeft", aldus Verstappen senior.

'Met het juiste materiaal is Max klaar voor de wereldtitel'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Max is een echte kerel geworden en hij heeft een erg sterk karakter", laat Jos Verstappen in De Telegraaf optekenen. "In zijn kartperiode zijn we de hele wereld overgetrokken. Toen de Formule 1 in beeld kwam ging alles steeds meer om hem draaien. Ik heb toen bewust een stapje teruggedaan en ik denk dat daarom onze band goed is gebleven."

Toewijding en geen feesten en fuiven

"Max weet al lange tijd hoe alles reilt en zeilt, omdat ik een open boek ben. Ik weet precies wanneer ik iets wel of niet moet zeggen. Daar heb ik goed over nagedacht, want ook in de topsport kunnen de emoties soms hoog oplopen", vervolgt Verstappen senior. "Max is iedere dag bezig met racen. Hij doet weinig of geen domme dingen en is niet bezig met feesten en fuiven, maar daar heeft hij ook geen tijd voor. Hij zit continu in zijn simulator."

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Al jaren klaar voor de wereldtitel

Jos Verstappen besluit met: "Ik ben blij dat hij nog steeds geen blad voor de mond neemt. Daar moeten we dankbaar voor zijn, omdat er nog steeds sporters zijn die niet zeggen wat ze denken, om zo niet in de problemen te komen. Die vrijheid geeft Red Bull hem ook. Als hij het juiste materiaal krijgt, is hij klaar voor de wereldtitel. Dat is hij al enkele jaren."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Formule 1 2020Jos VerstappenMax VerstappenRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.