VT125 sep - 10:00
VT225 sep - 14:00
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Mercedes maakt met zwarte W11 statement tegen racisme en discriminatie

Mercedes maakt met zwarte W11 statement tegen racisme en discriminatie
© Mercedes F1

Het team van Mercedes heeft voor 2020 afscheid genomen van de beroemde zilveren-kleurstelling. De Formule 1-bolides van de Duitse renstal zullen vanaf aankomend weekend in het zwart te aanschouwen zijn. De reden hiervoor is om een statement te maken tegen racisme.

Uit de officiële verklaring van Mercedes valt op te maken dat de renstal geluisterd heeft naar diens teamleden om zo te kunnen reflecteren. "We zijn trots op onze eigen cultuur en onze waarden. We prijzen de bijdrage van elk individu en de ervaringen van onze teamleden binnen het team. Echter, slechts 3% van de medewerkers in onze organisatie behoort tot een groep van etnische minderheid en 12% is vrouwelijk. Dit gebrek vraagt dan ook om een andere aanpak om talent aan te trekken uit maatschappelijke gebieden die wij momenteel niet hebben bereikt."

"Voor het 2020-seizoen hebben we gekozen voor een 'all-black base livery' om de diversiteit binnen ons team te verbeteren. Daarnaast dient deze kleurstelling als statement dat wij tegen racisme en discriminatie zijn. Op de halo van beide auto’s zal de term End Racism (stop racisme) staan. Op de spiegels zal #WeRaceAsOne staan, wat een initiatief is van de Formule 1-organisatie."

Mercedes zal aan het einde van het seizoen een programma aankondigen die betrekking heeft op diversiteit en inclusie. Het komt erop neer dat het bewustzijn van de teamleden wordt gewaarborgd en de toegankelijkheid van de sport wordt verbeterd. Dit zal gebeuren door gerichte onderwijsinitiatieven op te zetten om getalenteerde mensen met een ondervertegenwoordigde achtergrond die de Formule 1 willen bereiken aan te moedigen en te ondersteunen.

Teambaas Toto Wolff heeft ook zijn stem laten horen in de verklaring van de wereldkampioenen. "Er is geen plaats voor racisme en discriminatie binnen de maatschappij, de sport en ons team. Het hebben van de juiste overtuiging en mentaliteit veranderen niets als we stil blijven. We willen onze stem en ons wereldwijde platform gebruiken om op te komen voor respect en gelijkheid. Mercedes zal het hele jaar rijden met een zwarte-kleurstelling om zo op te komen voor de diversiteit binnen ons team en de sport."

Door: Julian Verheul0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Gaat Max Verstappen in 2020 nog een Grand Prix winnen?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.