VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Mercedes ziet meer gevaar in Verstappen dan in Ferrari

Mercedes ziet meer gevaar in Verstappen dan in Ferrari
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen wist Formule 1-seizoen 2019 als derde af te sluiten. Wat dat betreft was het vorig jaar zijn succesvolste F1-seizoen tot nu toe. Verstappen komt steeds dichter bij en Mercedes weet dat ook.

Het nieuwe F1-seizoen begint dit jaar op zondag 5 juli op Red Bull Ring - het circuit waar Max Verstappen de afgelopen twee jaar zegevierde - en een week later is het opnieuw de beurt aan de omloop in Spielberg. En weer een week later staat Hungaroring op het programma, waar Verstappen vorig jaar de poleposition voor de neus van de Mercedes-coureurs (Bottas P2 en Hamilton P3) griste.

Mercedes maakt zich over alle concurrenten het meeste zorgen over Max Verstappen. De Red Bull-coureur wist de afgelopen twee edities van de Oostenrijkse Grand Prix te winnen en scoorde op het bochtige circuit in Hongarije vorig jaar poleposition.

"Er is geen twijfel dat Max [Verstappen] dit jaar een geduchte tegenstander gaat worden", verklaar Mercedes-technisch directeur James Allison tegenover de podcast F1 Nation. "Ferrari heeft ook wel iets [tijdens de wintertests] laten zien, maar we zien dat Max opnieuw sterk zal zijn in Oostenrijk, omdat Red Bull het daar [Red Bull Ring] altijd goed doet, ze hebben een soort van baanrecord."

Max Verstappen heeft intussen twee zeges op Red Bull Ring geclaimd en er rest nog een zege om op gelijke hoogte met Alain Prost te komen. De Franse F1-legende heeft er drie achter zijn naam staan. Of dat in 2020 al gebeurt, is nog even afwachten.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.