'Mercedes weet misschien wat geheim van Ferrari is'

Ook in Austin gaan de geruchten rond de 'belachelijk' sterke Ferrari-motor rustig verder. Er is officieel door geen enkel team bij de FIA een protest ingediend over de krachtbron van de renstal uit Maranello.

'Mercedes weet misschien wat geheim van Ferrari is'
© Ferrari F1

Naar verluidt is de Ferrari-motor buitengewoon sterk en wordt er door enkelen, waaronder Red Bull's Helmut Marko, getwijfeld aan de legaliteit van de krachtbron.

Olav Mol liet vrijdagavond, na de tweede vrije training in Austin, tijdens Ziggo Sport's Formule 1 café een nieuw gerucht horen. De Nederlandse Formule 1-commentator liet weten dat Mercedes mogelijk weet wat Ferrari met hun krachtbron heeft gedaan. Volgens de geruchten, bij monde van Olav Mol, is Mercedes intussen op de hoogte wat Ferrari met hun krachtbron hebben gedaan, waardoor ze zoveel meer pk's hebben dan de rest van de motorfabrikanten.

Mercedes kan volgens de geruchten naar de FIA stappen en een officieel protest indienen. Maar de Duitse formatie uit Stuttgart kan voor hetzelfde geld ook hun bevindingen toepassen op hun eigen krachtbron voor 2020. Volgens de geruchten is Mercedes er nog niet over uit, wat ze zullen doen.

Hoogstwaarschijnlijk zal Mercedes - op voorwaarde dat de geruchten waar zijn - de komende weken, met de wetenschap dat ze sowieso de wereldtitel van 2019 al op zak hebben, de 'ontdekking' naast de technische reglementen leggen en zo ontdekken of het reglementair is of niet.

Intussen maakt Ferrari-teambaas Mattia Binotto zich nergens zorgen om. De Italiaan hoopt zelfs dat er een protest wordt ingediend, om zo van de verdachtmakingen af te komen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Verenigde StatenFerrari F1GeruchtMercedes F1Olav Mol
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.