'Mercedes weet misschien wat geheim van Ferrari is'

'Mercedes weet misschien wat geheim van Ferrari is'
© Ferrari F1

Ook in Austin gaan de geruchten rond de 'belachelijk' sterke Ferrari-motor rustig verder. Er is officieel door geen enkel team bij de FIA een protest ingediend over de krachtbron van de renstal uit Maranello.

Naar verluidt is de Ferrari-motor buitengewoon sterk en wordt er door enkelen, waaronder Red Bull's Helmut Marko, getwijfeld aan de legaliteit van de krachtbron.

Olav Mol liet vrijdagavond, na de tweede vrije training in Austin, tijdens Ziggo Sport's Formule 1 café een nieuw gerucht horen. De Nederlandse Formule 1-commentator liet weten dat Mercedes mogelijk weet wat Ferrari met hun krachtbron heeft gedaan. Volgens de geruchten, bij monde van Olav Mol, is Mercedes intussen op de hoogte wat Ferrari met hun krachtbron hebben gedaan, waardoor ze zoveel meer pk's hebben dan de rest van de motorfabrikanten.

Mercedes kan volgens de geruchten naar de FIA stappen en een officieel protest indienen. Maar de Duitse formatie uit Stuttgart kan voor hetzelfde geld ook hun bevindingen toepassen op hun eigen krachtbron voor 2020. Volgens de geruchten is Mercedes er nog niet over uit, wat ze zullen doen.

Hoogstwaarschijnlijk zal Mercedes - op voorwaarde dat de geruchten waar zijn - de komende weken, met de wetenschap dat ze sowieso de wereldtitel van 2019 al op zak hebben, de 'ontdekking' naast de technische reglementen leggen en zo ontdekken of het reglementair is of niet.

Intussen maakt Ferrari-teambaas Mattia Binotto zich nergens zorgen om. De Italiaan hoopt zelfs dat er een protest wordt ingediend, om zo van de verdachtmakingen af te komen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.