'Mercedes weet misschien wat geheim van Ferrari is'

Ook in Austin gaan de geruchten rond de 'belachelijk' sterke Ferrari-motor rustig verder. Er is officieel door geen enkel team bij de FIA een protest ingediend over de krachtbron van de renstal uit Maranello.

'Mercedes weet misschien wat geheim van Ferrari is'
© Ferrari F1

Naar verluidt is de Ferrari-motor buitengewoon sterk en wordt er door enkelen, waaronder Red Bull's Helmut Marko, getwijfeld aan de legaliteit van de krachtbron.

Olav Mol liet vrijdagavond, na de tweede vrije training in Austin, tijdens Ziggo Sport's Formule 1 café een nieuw gerucht horen. De Nederlandse Formule 1-commentator liet weten dat Mercedes mogelijk weet wat Ferrari met hun krachtbron heeft gedaan. Volgens de geruchten, bij monde van Olav Mol, is Mercedes intussen op de hoogte wat Ferrari met hun krachtbron hebben gedaan, waardoor ze zoveel meer pk's hebben dan de rest van de motorfabrikanten.

Mercedes kan volgens de geruchten naar de FIA stappen en een officieel protest indienen. Maar de Duitse formatie uit Stuttgart kan voor hetzelfde geld ook hun bevindingen toepassen op hun eigen krachtbron voor 2020. Volgens de geruchten is Mercedes er nog niet over uit, wat ze zullen doen.

Hoogstwaarschijnlijk zal Mercedes - op voorwaarde dat de geruchten waar zijn - de komende weken, met de wetenschap dat ze sowieso de wereldtitel van 2019 al op zak hebben, de 'ontdekking' naast de technische reglementen leggen en zo ontdekken of het reglementair is of niet.

Intussen maakt Ferrari-teambaas Mattia Binotto zich nergens zorgen om. De Italiaan hoopt zelfs dat er een protest wordt ingediend, om zo van de verdachtmakingen af te komen.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.