Red Bull met Pérez nóg sterker

Mercedes vreest meer dan ooit voor Red Bull Racing

Met de komst van Sergio Pérez is Red Bull Racing een nog sterkere tegenstander geworden. Daarvan is Mercedes zich uiteraard bewust. De Mexicaanse coureur is ervaren en staat erom bekend uit iedere situatie het beste te halen.

Mercedes vreest meer dan ooit voor Red Bull Racing
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing is in de afgelopen jaren de meest constante concurrent geweest voor het Formule 1-team van Mercedes. Nu de formatie uit Milton Keynes over een rijders line-up met ervaring beschikt, is het denkbaar dat Mercedes onder grote druk komt te staan. Pérez eindigde vorig jaar als vierde in het kampioenschap en won zijn eerste Grand Prix. Uitkomend voor de hoofdmacht van Red Bull zal de 31-jarige coureur in 2021 meer dan ooit gemotiveerd zijn.

Michael Elliott, technische directeur bij Mercedes, verwacht dat Red Bull Racing in 2021 een erg sterk team zal zijn. "Als we het hebben over teams waar tegen we moeten concurreren, kijken we natuurlijk heel goed naar Red Bull. Zij zullen onze sterkste concurrent zijn. Verstappen is een geweldige coureur en ik denk dat Pérez een zeer sterke nummer twee zal zijn. Hij zal de punten oppakken als Max [Verstappen] faalt of uitvalt en het team helpen in hun jacht op de wereldtitel", zei Elliott tijdens een videocast voor een benefietevenement.

"Als we praten over de meest opvallende coureurs, kunnen we er niet omheen dat Charles Leclerc ook de erg goede coureur is. Ook is het interessant om te zien wat Sebastian Vettel gaat bereiken bij Aston Martin, en of dit nieuwe hoofdstuk van zijn carrière succesvol zal zijn", vervolgt de 46-jarige Elliot. "Bij Mercedes kijken we natuurlijk naar onze eigen coureurs, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, maar we volgen ook George Russell bij Williams."

Ook al lijken de veranderingen aan de bolides in de overgang van 2020 naar 2021 minimaal, toch houdt Mercedes er rekening mee dat haar concurrenten hun huiswerk beter hebben gedaan. Het kampioensteam legde in de afgelopen jaren zeven keer op rij beslag op de wereldtitel en is erg op haar hoede. Door het constante succes zou de aandacht wel eens kunnen verslappen, en Mercedes doet er alles aan om dat te voorkomen.

Elliot herinnert zich een opmerking van Niki Lauda: "In de dagen dat je wint leer je niets, je leert wanneer je verliest", aldus Elliot. - "Als we een race hebben verloren, analyseren we altijd waarom dat gebeurde en proberen we daar de nodige lessen uit te trekken."

Ook Toto Wolff heeft een soort gelijke opmerking gemaakt in het verleden. "De concurrentie moet op haar hoede zijn als we verloren hebben", aldus Toto Wolff. - De Oostenrijkse teambaas van Mercedes is zich er ook van bewust dat de concurrentie in 2021 wel eens sterker kan zijn dan ooit tevoren.

"In overeenstemming met de nieuwe technische voorschriften moesten we wijzigingen aanbrengen in het ontwerp van de onderkant van de auto, en dit is een heel belangrijk onderdeel ervan. Daarom moest het hele concept worden heroverwogen. Het kan daarom niet worden uitgesloten dat Red Bull Racing of Aston Martin een efficiëntere oplossing zullen kunnen ontwikkelen", aldus Wolff tegenover SpeedWeek.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Max VerstappenMercedes F1Michael ElliottRed Bull F1Sergio Pérez
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.