Mercedes gaat mogelijk voor een tweestopper in Bahrein

Mercedes gaat mogelijk voor een tweestopper in Bahrein
©Mercedes F1

Het feit dat Ferrari beslag heeft gelegd op de eerste startrij betekent voor Mercedes niet dat de race is verloren. Sterker nog, de Duitse renstal beoogt de overwinning in Bahrein en ziet meerdere mogelijkheden om dat te realiseren.

Na de een-twee in Melbourne lijkt Mercedes tegen een andere situatie in Bahrein. De eerste startrij is vooral rood en de Duitse formatie moest na de kwalificatie voldoening zien te vinden in de tweede startrij, die wordt aangevoerd door Lewis Hamilton.

In Q1 verloor Hamilton 0,767 seconden en in Q2 was het gat iets kleiner, maar nog steeds 0,532 seconden. Maar terwijl Ferrari zich volledig richtte op de kwalificatie hield Mercedes zich bezig met de race. Pas in Q3 zette de Duitse formatie de 'partymodus' pas aan. zo laat merce weten.

"Ferrari is ongelooflijk snel", zei Hamilton na de kwalificatie in Sakhir. "Maar dat betekent niet dat wij hen niet kunnen verslaan tijdens de race." Hamilton erkent dat de door Leclerc gereden tijd niet door hem verbeterd had kunnen worden. "Ik had het niet beter gedaan", aldus de regerend wereldkampioen.

Maar net als de polesitter Charles Leclerc, weet ook Lewis Hamilton dat er met de pole position geen punten verdiend worden. "De punten worden pas na de race verdeeld", laat de Britse Mercedes-coureur weten.

Mercedes put vooral hoop uit hun racesnelheid, die vrijdag een uitstekend tempo lieten meten. Vooral Valtteri Bottas liet een zeer hoog tempo zien. Maar nu komt de bandenslijtage om de hoek kijken. Ferrari gaat niet echt goed om met de slijtage van het door Pirelli beschikbaar gestelde rubber en daar weet Mercedes, maar ook Red Bull Racing meer raad mee.

Mercedes doelt op een tweestops-strategie, zo laat het team weten. "In de race zal het allemaal gaan om het goed houden van de banden", laat Mercedes-engineer Andrew Shovlin weten. "We zien meerdere opties qua strategie."

Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet mogelijkheden. "Als het lukt om met een eenstopper voor Ferrari te komen, kan dat een snelle strategie zijn, maar zelfs met een tweestopper zijn er meerdere opties mogelijk met de medium- en softbanden. Uit eindelijk zal de temperatuur van een bepalende factor zijn", aldus Toto Wolff.

Vorig jaar won Sebastian Vettel te race in Bahrein met een tweestopper, maar of dat ook in 2019 een optie kan zijn is nog even afwachten. Alles staat en valt bij wat de rest doet en hoe de banden zich onder de F1-bolides houden. Eén ding staat vast, het belooft een spannende race te worden in Bahrein.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.